Як не можна зберігати бензин та дизель: дієві поради для водіїв

Читать на русском
Автор
915
Як не можна зберігати бензин та дизель: дієві поради для водіїв Новина оновлена 28 лютого 2024, 17:40

Це може зашкодити автомобілю та загалом — бути небезпечно

Запасатися бензином та дизелем — справа досить звичайна. Особливо, це стосується нинішніх умов, у яких опинилися українці.

Де краще не зберігати бензин та дизель

Як передає Oboz.ua, не треба зберігати ці види пального у пластикових контейнерах, не призначених для цього. Вони можуть розчинятися під впливом хімічних речовин у пальному. Звісно, що дуже небезпечно зберігати бензин та дизель у місцях, де є відкритий вогонь або можливість іскри. Також треба уникати зберігання палива поблизу джерел тепла або прямого сонячного світла.

Найкраще задля зберігання пального підійдуть металеві контейнери з відповідними мітками та написами. Каністри повинні мати герметичну кришку та можливість закриватися на ключ. Вони повинні бути розташовані з рідиною у прохолодних, сухих та добре провітрюваних місцях.

Також варто запам'ятати, що бензин та дизель в жодному разі не треба залишати у побутових холодильниках або морозильниках. Це може призвести до вибуху. Звертайте завжди увагу на те, що пише виробник пального в інструкції щодо того, як варто зберігати пальне.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як заощадити на бензині взимку. Для водіїв створено близько семи лайфхаків.