Різниця складає 20%: названо реальну витрату палива найпопулярніших моделей авто

Читать на русском
Автор
Результати деяких моделей зовсім невтішні Новина оновлена 29 лютого 2024, 10:26
Результати деяких моделей зовсім невтішні. Фото carscoops

Є лише 2 авто, які показали меншу витрату палива, ніж очікувалось

Реальна витрата палива популярних моделей автомобілів часто відрізняється від заявленої виробником. Австралійська автомобільна асоціація провела тестування, яке показало реальну витрату палива у повсякденній їзді.

Результати більшості моделей авто були правдивими — різниця складала не більше, ніж 5 відсотків. Про це йдеться на сайті ААА. Проте 6 моделей авто показали гірші результати.

Які моделі авто мають вищу витрату палива, ніж очікувалось

BMW X3 2021

Шість моделей автомобілів споживають від 9 до 20 відсотків більше пального, ніж йдеться у паспорті моделі. Зокрема, найгіршою моделлю авто щодо витрати палива є BMW X3 2021 модельного року. Він витрачає на 20% бензину, ніж заявлено. Також неправдивими виявились результати новенької британської моделі авто MG 3 2023 року випуску — на 19%.

Німецькі автомарки також не відстають в антирейтингу — Audi Q5 2022 модельного року споживає на 17% більше пального, ніж заявляли, а гібридний кросовер Toyota Yaris Cross — на 12%. Крім того, шведський кросовер Volvo XC40 минулого року випуску спалює на 9% більше, ніж йдеться у паспорті.

Результати яких моделей авто найкращі

Mitsubishi Outlander

7 із 13 моделей авто показали результати, близькі до заявлених. Це Mitsubishi Outlander, Mitsubishi Eclipse Cross, Hyundai Staria, Kia Sportage, MG HS, Hyundai i30, а також Hyundai Staria.

Також є 2 моделі авто, які показали кращі результати, ніж очікувалось. Це японський седан Toyota Camry, а також Kia Carnival 2023 року випуску. Проте корейська модель значно перевищує норми щодо викидів шкідливих речовин.

Раніше "Телеграф" писав про найкращі сімейні кросовери 2024 року. Цей тип автомобіля із кожним днем стає дедалі популярнішим.