Як гірчиця може допогти водієві в дорозі: декілька неочікуваних лайфхаків

Читать на русском
Автор
Гірчиця може знадобитися кожному водієві Новина оновлена 07 квітня 2024, 12:24
Гірчиця може знадобитися кожному водієві. Фото telegraf.com.ua

Цей продукт дійсно може бути корисним у деяких непередбачуваних ситуаціях

На перший погляд може здатися дивним, що деякі водії вибирають включити гірчицю до свого списку необхідних речей для подорожі. Проте, за цим може ховатися кілька неочікуваних та корисних причин, які роблять гірчицю незамінною частиною автомобільного арсеналу.

"Телеграф" вирішив розповісти, яким чином гірчиця може допомогти водієві в дорозі. Одразу зазначимо, що це не панацея від вирішення проблем, але тимчасово усунути негаразди точно допоможе.

Як гірчиця може знадобитися водієві

Гірчиця відома своїми антисептичними властивостями. Водії можуть використовувати її для лікування невеликих порізів або подряпин, які можуть виникнути під час подорожі. Вона також може використовуватися для зняття болю від укусів комах або попередження подразнень шкіри.

Гірчиця може бути корисною для очищення скла та дзеркал у випадку, якщо вони забруднилися або запотіли. Просто розведіть деяку кількість гірчиці у воді і використовуйте її для протирання, щоб отримати чисте та прозоре скло.

Іноді досвідчені водії наносять гірчицю на поверхню транспортного засобу автомобіля для вирішення актуальної проблеми – повернення естетичного виду лакофарбового покриття за його незначного пошкодження. Справа в тому, що її натуральний колір допомагає замаскувати ушкодження, роблячи їх менш помітними на короткий час. Це особливо корисно, коли немає змоги відразу ж відремонтувати подряпини.

Варто пам'ятати: для того, щоб такий підхід спрацював, потрібно застосовувати виключно гірчичну пасту, адже порошок не втримається на поверхні і може подряпати її. Для того, щоб замаскувати пошкодження, потрібно нанести гірчицю на ділянку і ретельно розтерти ганчіркою.

Аромат гірчиці може допомогти відганяти комах від автомобіля. Такий спосіб вважається екологічно безпечним та може запобігти появі непрошених гостей у салоні вашого авто.

Хоча гірчиця є нестандартним засобом для використання в автомобілі, вона може виявитися корисною в деяких ситуаціях. Завдяки своїм лікувальним, очищувальним та іншим корисним властивостям вона стає незамінною частиною автомобільного арсеналу для багатьох водіїв. Важливо пам’ятати, що ці лайфхаки не замінюють професійного обслуговування та ремонту автомобіля. Також майте на увазі, що на гірчицю може бути алергія. Тож, перед тим як її брати в авто, дізнайтеся, чи немає її у вас або ваших пасажирів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чому деякі водії возять в автомобілі котячий наповнювач. Він є дієвим інструментом щодо підтримки чистоти та запаху.