Ціни на пальне невпинно ростуть, хоч АЗС порожні: що відбувається на паливному ринку сьогодні

Читать на русском
Автор
Вартість пального 12 квітня на АЗС країни
Вартість пального 12 квітня на АЗС країни. Фото freepik.com

Уже котрий день ціни на стелах ростуть

В Україні 12 квітня, як і в попередні дні протягом останнього місяця, зросли ціни на пальне. Зокрема, корегування у бік підвищення відбулися щодо усіх видів палива — бензину, дизелю та автогазу.

Лише бензин А-92 залишився на рівні, хоча його "старші брати" А-95 та А-95 "преміум" додали у вартості кілька сотих відсотків. Так, таке підвищення не дуже вагоме, проте протягом останнього місяця це відобразилось у 2-3 гривнях на літрі.

Ціни на пальне сьогодні

Згідно з сайтом Мінфін, ціни на пальне сьогодні в Україні такі: бензин А-95 коштує 57,87 грн/літр, А-95 — 54,39, бензин А-92 — 51,36 грн/л, дизель — 54, 62 і автогаз — 28,06. Таким чином бачимо, що пальне продовжує зростатиме, хоч і не стрімко.

Ціни на АЗС 12 квітня

Втім, заправки в Україні майже порожні

Як з’ясував "Бізнес-Телеграф", в Україні споживання пального різко впало. Сергій Куюн, директор компанії "А-95", пов’язує це з мобілізацією. Він каже, що багато чоловіків пішли воювати і не їздять власним авто, а є й такі, хто ховається від мобілізації і обмежив себе у пересуванні.

Це підтверджує також Дмитро Льоушкін, власник мережі АЗС "Прайм". Чоловіків за кермом поменшало, і це факт. Навіть візуально помітно, що поблизу з блокпостами чи місцями рейдів представників ТЦК навколишні заправки миттєво порожніють.

Раніше "Телеграф" писав, які авто споживають на 20% більше бензину, ніж заявляли. Ці моделі доволі популярні в Україні.