Як переписати авто на дружину: 2 способи, що заощадять час та нерви

Читать на русском
Автор
3125
Перереєструвати авто тепер можна онлайн за спрощеною процедурою Новина оновлена 14 травня 2024, 09:21
Перереєструвати авто тепер можна онлайн за спрощеною процедурою. Фото Auto24

Тепер процес оформлення автомобіля на нового власника став швидше та зручніше онлайн

Нещодавно в Україні запровадили поняття військово-транспортного боргу громадян. Вимоги прописані у новому законі про мобілізацію. Зокрема, документ передбачає вилучення авто на потреби ЗСУ (за умови, що власник має не один транспортний засіб).

Тому багато українців поспішили переписувати свій другий автомобіль на родичів. Найчастіше чоловіки переписують авто на дружину, рідше на дітей чи інших членів сім’ї. Розповідаємо, як швидко переписати автомобіль та які документи для цього потрібні.

Послуги в "Дії" з оформлення авто: як переписати на дружину чи іншого родича

Нині в Україні можна переписати автомобіль двома способами. Але не важливо, який спосіб ви оберете – онлайн чи офлайн – потрібно спочатку отримати експертний висновок. Воно справді 10 днів. Це процедура, схожа на техогляд, коли фахівці перевіряють номер кузова авто на збіг із зазначеним у документах (та інші нюанси). Якщо ви вже зробили експертне дослідження, можна починати перереєстрацію авто.

Перереєструвати машину в "Дії": онлайн інструкція за 15 хвилин

Якщо ви бажаєте переписати авто онлайн, у цьому випадку і покупцю, і продавцю потрібно увійти на портал "Дія". Там продавець заповнює заяву про перереєстрацію автомобіля. Система сама "підтягне" ті пункти, які є в реєстрі, тож заповнювати потрібно лише порожні поля. Далі і власник, і покупець авто мають накласти на документ електронний цифровий підпис.

Потім доведеться почекати кілька хвилин (можливо, потрібно більше часу), щоб працівник сервісного центру МВС перевірив усі дані. Коли це буде зроблено, у "Діє" з’явиться свідоцтво про реєстрацію автомобіля в електронному вигляді. Далі новий власник авто йде до Сервісного центру МВС. Там він має замінити номери та отримати нові документи на автомобіль.

Також раніше "Телеграф" повідомляв, які максимальні штрафи є для пішоходів. Суми вистачить на похід до ресторану.