Не нашкодь: як надто акуратне водіння вбиває ваше авто

Читать на русском
Автор
1097
Ілюстративне фото Новина оновлена 05 серпня 2024, 11:35
Ілюстративне фото. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як неправильне водіння може пошкодити підвіску та двигун

Багато водіїв вважають, що чим акуратніше вони керують своїм автомобілем, тим довше він прослужить. Однак ця логіка не завжди вірна.

Надмірно обережне керування може призвести до передчасного зносу деяких систем вашого транспортного засобу. Ось як і чому це відбувається.

Підвіска під загрозою

Спроби об’їхати кожну ямку та тріщину на дорозі можуть зашкодити підвісці вашого автомобіля. Амортизатори спроектовані для роботи у певному діапазоні, і якщо вони не використовуються повною мірою, це може призвести до утворення сходинки на штоку та подальшому протіканні. Цікаво, що автомобілі, які частіше експлуатуються на трасі, де підвіска працює у нормальному режимі, найчастіше служать довше, ніж ті, які використовуються переважно у місті з постійними маневрами об’їзду перешкод.

Двигун потребує навантаження

Постійна експлуатація двигуна на низьких обертах (до 2-3 тисяч) може призвести до забруднення масляної системи. Вузькі масляні канали можуть забитися відкладеннями, що може викликати масляне голодування двигуна. Щоб уникнути цього, рекомендується періодично давати двигуну попрацювати на більш високих обертах.

Поради щодо правильної експлуатації:

  1. Не бійтеся невеликих нерівностей дороги — вони допомагають підвісці працювати в нормальному режимі;
  2. Періодично дозволяйте двигуну працювати на підвищених обертах для очищення масляної системи;
  3. Вивчайте особливості свого автомобіля та його оптимальні режими роботи.

Пам’ятайте, що автомобіль – це складний механізм, який потребує різноманітних режимів експлуатації для підтримки всіх систем у робочому стані. Надмірна обережність може бути такою ж шкідливою, як і неакуратне водіння.

Раніше "Телеграф" писав, які 4 фатальні помилки при експлуатації авто влітку припускаються майже всі водії. Саме влітку часто виявляються несправності через недбалість у технічному обслуговуванні.