В "Енергоатомі" дозволили втекти за кордон одному з посадовців (документ)

Читать на русском
Автор
698
На фото Петро Котін  посередині Новина оновлена 18 січня 2024, 12:15
На фото Петро Котін посередині. Фото https://www.energoatom.com.ua/ua/

Дозвіл надав президент "Енергоатому" Петро Котін

У державному підприємстві "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" допомогли під час війни втекти за кордон виконавчому директору з персоналу Олегу Бояринцеву. Варто зазначити, що він у минулому був помічником підсанкційного народного депутата Андрія Деркача, який одержав близько півмільйона доларів від спецслужб РФ за підривну діяльність проти України.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк. Подробиці він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

"А зараз черговий зашквар Енергоатома. На цей раз допомогли вивезти під час війни закордон свого менеджера …і екс-помічника Деркача", — пише він.

Железняк опублікував документи, що свідчать про це. Згідно ними, в січні 2023 року президент АТ "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін підписав двохтиждневе відрядження виконавчому директору по персоналу компанії з "правом виїзду закордон".

При цьому Железняк каже, що сам Котін не має права надавати дозвіл на виїзд з країни.

На фото Олег Бояринцев

Після того, як Бояринцев виїхав з України, перебуваючі у відпусці, він подав заяву на звільнення. "Енергоатом" звільнив його 15 лютого.", — уточнює Ярослав Железняк.

Нардеп зазначив, що Олег Бояринцев в Україну досі не повернувся. "Ще й компенсацію виплатили за відпустку.", — додав Железняк.

Нагадаємо, що на початку січня в НАЗК заявили, що беруться за перевірку Петра Котіна — президента "Енергоатому". Передувало цьому розслідування "Схем", яке показало, що його теща має майно на мільйони гривень. Згідно цьому розслідуванню, вона придбала собі будинок та землю під Києвом вартістю близько 7 мільйонів гривень. Також три ділянки землі у селі Київської області. Вони коштували ще майже мільйон гривень. Слід зазначити, що офіційно у неї немає доходів.

Раніше "Телеграф" повідомив, що три чверті кримінальних справ проти бізнесу "зависають" з метою корупційного тиску.