Чи існує неприязнь між силовиками та бізнесом? Офіс генпрокурора виступив із заявою

Читать на русском
Автор
Генеральний прокурор України Андрій Костін Новина оновлена 22 січня 2024, 15:56
Генеральний прокурор України Андрій Костін. Фото Офіс генпрокурора

Прокуратура чесно виконує свої обов'язки

Нашумілий скандал з арештом бізнесмена Ігоря Мазепи та його закидами про тиск силовиків та хибні звинувачення набирає обертів. Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що у вирішенні питання захисту бізнесу немає різних "сторін."

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. Він запевняє, що постійно вдосконалюється практика роботи прокурорів та слідчих для того, щоб запобігти порушенням прав та інтересів доброчесного бізнесу.

Особливо це стосується обшуків приватних та юридичних приміщень. За його словами, слідчі групи у роботі завжди керуються Стандартами діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій під час досудового розслідування. Також Офіс Генпрокурора регулярно проводить координаційні наради та роз’яснювальну роботу.

Костін додав, що на постійній основі існує діалог з бізнесом. Найближчими днями запланована зустріч за участі бізнес-омбудсмена та представників бізнес-асоціацій. Тобто прокуратура не створю собі ворога у вигляді бізнесменів, а навпаки докладає чималих зусіль для збереження миру між підприємцями та законом.

"Ми всі громадяни України, ми всі маємо єдиного ворога. Цей ворог – це російська федерація", — сказав Генпрокурор.

Андрій Костін нагадав, що у прокуратурі діє спеціалізований Департамент захисту інвестицій, про який знають абсолютно всі бізнес-асоціації. Він системно співпрацює з найбільшими бізнес-асоціаціями та здійснює контроль у 215 кейсах щодо можливого порушення прав інвесторів.

У заяві Генпрокурор не згадує прізвище Мазепи, але очевидно, що вона зроблена на фоні нещодавнього скандалу.

Як раніше "Телеграф" писав, бізнес різко відреагував на затримання інвестиційного банкіра.