Буданов слідом за Залужним отримав від Зеленського найвищу держнагороду

Читать на русском
Автор
897
Кирило Буданов
Кирило Буданов. Фото Відкриті джерела

Звання присвоєно "за особисту мужність та героїзм"

Президент України Володимир Зеленський надав голові Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову звання Героя України. Він також нагороджений орденом "Золота Зірка".

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави. Він датований 8 лютого.

"За особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу ухвалюю присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту", — йдеться в документі.

Варто зазначити, що Валерій Залужний, якого 8 лютого президент України Володимир Зеленський відправив у відставку з посади головнокомандувача ЗСУ, також отримав звання Героя України та орден "Золота зірка".

Для довідки: звання "Герой України" є найвищим ступенем відзнаки у нашій державі. Нагорода підкреслює видатні трудові здобутки чи особистий героїзм. Орден "Золота Зірка" вручається тим, хто здобуває звання "Герой України". Вперше ця відмінність була встановлена відповідним Указом президента ще за часів Леоніда Кучми — у серпні 1998 року.

Як повідомляв "Телеграф", днями Росія внесла Буданова в "список терористів та екстремістів". Компанія у нього хороша — країна-терорист також внесла до цього списку головнокомандувача ВМС України Олексія Неїжпапу та командувача Повітряних сил Миколу Олещука. А у грудні минулого року Кирила Буданова в Росії вже навіть "заочно заарештували" (вдруге) у справі про "теракт". Його звинуватили в причетності до більш ніж ста атак безпілотників у Москві та інших регіонах Росії, а також в анексованому Криму в період з квітня 2022 року до вересня 2023 року. Олещука та Неїжпапу також звинувачують у "терактах".