ДБР заарештує майно художниці Морозюк: що знайшли у колишньої нареченої Гринкевича-молодшого

Читать на русском
Автор
1518
Соня Морозюк
Соня Морозюк. Фото https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

За час війни вона встигла придбати кілька квартир і не тільки

Державне бюро розслідувань (ДБР) нещодавно наклало арешт на майно родини бізнесмена Ігоря Гринкевича та ініціює арешт об’єктів нерухомості колишньої нареченої Романа Гринкевича Соні Морозюк. Усі необхідні постанови вже є.

Ці ухвали вже направлені до Міністерства юстиції. Арешт буде накладено на три квартири художниці (дві у Києві та одна у Харкові) та земельну ділянку, про що в етері телемарафону повідомила радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян.

Квартири Соні Морозюк заарештує ДБР

Нерухоме майно було придбано вже під час війни, розповіла Сап’ян. У ДБР вже направили ухвалу на арешт до Міністерства юстиції України. Пізніше вона з’явиться у реєстрах, адже цей процес займає певний час.

Сап’ян нагадала, що у цій справі проходять не лише члени родини Гринкевичів та художниця Соня Морозюк, а й ще три фігуранти. Їх звинувачують у шахрайстві та участі у злочинній організації.

Під підозрою також перебувають ще троє громадян України. Вони вели справи із затриманим львівським бізнесменом і на їхнє майно теж накладено арешт.

Художниця намагалася сховати майно

Соня Морозюк вирішила врятувати свої квартири та галерею у столиці від можливого арешту. Для цього вона ще в січні позичила своїй матері велику суму — 6 млн 700 тисяч гривень під заставу об’єктів нерухомості. Журналісти hromadське дізналися, що вона зареєструвала це як договір іпотеки.

За законом заборонено відчужувати майно, забезпечене іпотекою. Раніше такий же трюк провернула Світлана Гринкевич, потенційна свекруха Соні Морозюк.

Раніше "Телеграф" писав про те, що Роман Гринкевич залишиться під вартою. Він не вийде під заставу через брак грошей, про що повідомив його адвокат.