У Росії заявили про вбивство на Запоріжжі "агента СБУ": в Україні вже відреагували (відео)

Читать на русском
Автор
2430
ФСБ
ФСБ. Фото росЗМІ

Чоловік нібито чинив збройний опір

Федеральна служба безпеки Росії заявила про те, що нібито вбила "агента СБУ". ФСБ стверджує, що він закладав бомбу під машину одного з "політичних діячів" на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ РФ. Там зазначили, що громадянин Росії Віталій Дятленко готував "теракт" перед "виборами". Російська спецслужба зазначає, що він нібито був завербований Службою безпеки України.

ФСБ також оприлюднила відео, на якому показано, як чоловік під виглядом інваліда "закладає бомбу під машину". Крім того, стверджується, що під час спроби затримання чоловік нібито чинив збройний опір і його "нейтралізували".

Своєю чергою у Службі безпеки України прокоментували цю інформацію. В СБУ назвали це "театральною виставою", пише "Українська правда".

"Правдоподібність заяв і відео, які поширює ФСБ РФ, можна оцінювати і коментувати виключно через призму театральних постановок, які російська спецслужба полюбляє влаштовувати для своєї аудиторії, особливо напередодні виборів. Проте постановки такого низького рівня тільки руйнують усталений міф про "російську театральну школу". Так само, як українські воїни зруйнували міф про війська РФ, як "другу армію світу". Тож радимо ФСБ залучати до постановок своїх відео більш професійних акторів, зокрема із числа тих, які вже отримали підозри від СБУ за свою пропагандистську та антиукраїнську діяльність", — підкреслили у СБУ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у Києві було затримано агента ФСБ, який працював на ворогів і в перші дні повномасштабного вторгнення активно збирав розвіддані для своїх кураторів. Він надавав росіянам інформацію про місця базування українських захисників, які брали участь у боях за Київ.