Хакери атакують: терористи зламали мовлення "Еспресо" та намагалися захопити акаунт журналіста "Схем"

Читать на русском
Автор
Після зламу сигналу терористи пустили в ефір пропагандистське відео
Після зламу сигналу терористи пустили в ефір пропагандистське відео. Фото plusworld.ru

Обидві хакерські атаки, скоріше за все, пов'язані із Росією

Російські хакери продовжують атакувати українські засоби масової інформації, намагаючись сіяти дезінформацію та брехню. На цей раз терористам вдалося зламати систему ефірного мовлення телеканалу "Еспресо", де вони відразу ж вкинули пропагандистське відео про "причетність США до війни в Україні".

Про це повідомляє пресслужба "Еспресо".

"Нам прикро, що наші глядачі могли бачити в ефірі це провокативне відео. Відповідальність за війну в Україні несе виключно Росія. Це очевидний факт, який автори відео намагалися перекрутити. Це дає зрозуміти, що до атаки на "Еспресо" причетні росіяни", – сказано у повідомленні.

Зараз команда телеканалу вжила усіх заходів безпеки, пропагандистське відео вилучено з перегляду. Телеканал готує звернення до правоохоронних органів.

Також хакери намагалися отримати доступ до акаунту журналіста-розслідувача проєкту "Схеми" Георгія Шабаєва у Telegram, про що повідомив сам журналіст. Хакерам вдалося перехопити повідомлення з кодом для входу у месенджер, проте на двофакторній аутентифікації їхні спроби зазнали невдачі.

"Оскільки це була таргетована атака через успішне перехоплення SMS, я прямо пов’язую це зі своєю професійною діяльністю", — заявив він.

Сам Шабаєв, доречі, не вважає, що став мішенню російських хакерів. На його думку, зловмисників цікавили матеріали щодо майбутніх розслідувань проєкту "Схеми".

Нагадаємо, що 18 лютого ворожі хакери атакували відомі українські медіа. Постраждав сайт "Телеграфу" та інші українські ЗМІ. Терористи розмістили на зламаних сайтах та акаунтах у соцмережах фейкову новину щодо Авдіївки.