Патрульних під Вінницею розстріляли батько та син? З’явилося відео нападу на правоохоронців

Читать на русском
Автор
12589
Нападник зафіксували камери на заправці Новина оновлена 20 квітня 2024, 12:35
Нападник зафіксували камери на заправці. Фото Колаж "Телеграф"

Правоохоронці шукають зловмисників, а у МВС пообіцяли справедливе покарання

У мережі з’явилося відео із боді-камери одного з правоохоронців, на яких напали у Вінницькій області. Також стали відомі імена правоохоронців, один із яких загинув внаслідок нападу.

Про це повідомляють у мережі. На кадрах видно, що перевірка документів проходила спокійно, аж поки пасажир різко не накинувся на патрульного.

Так, загинув 20-річний рядовий поліції Максим Зарецький, а поранення отримав капітан Максим Шарапанський. Правоохоронці оголосили план перехоплення, встановили особи нападників та розіслали орієнтування всім поліцейським, щоб якнайшвидше затримати зловмисників.

"З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ і півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишилися батьки. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем",повідомили у Нацполіції України.

Максим Зарецький

Глава МВС Ігор Клименко прокоментував інцидент. Він підкреслив, що абсолютно неважливо, чи були в камуфляжі нападники, чи в цивільному одязі — вони понесуть справедливе покарання.

"Не має значення хто і в якому одязі. У якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону. Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського. І так цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає",написав він у Telegram.

На кадрах видно, що патрульний зупинив машину та попросив показати документи на неї. Водій та пасажир ввічливо спілкувалися з патрульним, питали у нього дорогу і навіть жартували. На відео чути, що водій та пасажир — це батько та син, які, до того ж представилися військовими та служать в одній частині. Проте розчути, де саме зловмисники проходять службу, не вдається.

Напад на поліцейських трапився після того, як один із них почав оглядати багажник. За словами чоловіка у чорному камуфляжі, там лежала москітна сітка, а під не берці та інше приладдя для військових. Поки батько шукав документи на автомобіль, син показував вміст багажника, а потім попросив у батька ножа, щоб щось відкрити. Як тільки патрульний підійшов до дверей водія, другий чоловік напав на нього, а потім пролунали постріли. Чоловік кілька разів ударив патрульного, і поки той намагався підвестися, зловмисники втекли.

Нагадаємо, що інцидент стався на Вінниччині, а зловмисники рухалися у бік Одеської області. Оголошено перехоплення, зараз правоохоронці працюють над тим, щоб затримати нападників. Їх особи вже встановлені, але офіційно не розголошується.

Також "Телеграф" розповідав про те, що на Хмельниччині жінки напали на співробітників ТЦК. Одна з них навіть вибила ціпком вікно у мікроавтобусі, на якому приїхали військові.