У росіян є план: Зеленський каже, що Саміт миру у Швейцарії під загрозою зриву

Читать на русском
Автор
631
У росіян є план: Зеленський каже, що Саміт миру у Швейцарії під загрозою зриву Новина оновлена 24 квітня 2024, 19:11

У країни-агресора є план

Росіяни мають намір зробити все, щоб зірвати саміт миру, який з ініціативи України відбудеться у Швейцарії. Крім того, вони вже мають план того, як досягти своїх цілей.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час розмови із представниками країн-партнерів та міжнародних організацій. Він зазначив, що світ має працювати разом, щоб зірвати плани Кремля і досягти справедливості.

"У нас є точна інформація від розвідки – конкретні дані, – що Росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше", — сказав він.

Зеленський нагадав, що світова спільнота може змусити Росію поважати міжнародне право та завершити своє вторгнення. І швейцарський саміт миру може дати всім реальний шанс, щоби цього досягти.

Як повідомлялося раніше, саміт за українською формулою миру має відбутися у Швейцарії 16-17 червня 2024 року. На нього буде запрошено лідерів 80-100 країн, переважна більшість з яких є представниками Глобального Півдня.

Росію на цей саміт не запрошували, але там заявили, що все одно туди не поїхали б.