Українці у захваті від відео "поєдинку" Портнікова з Латиніною: "Браво, Віталію! Вищий пілотаж!"

Читать на русском
Автор
5120
Прямий етер Фейгіна Новина оновлена 28 травня 2024, 12:48
Прямий етер Фейгіна. Фото скриншот Youtube

Глядачі підтримали позицію Віталія Портнікова

У прямому етері російського блогера Марка Фейгіна український публіцист та журналіст Віталій Портніков у ході палкої дискусії про Україну, Росію, війну та імперську сутність РФ "розтоптав" російську журналістку Юлію Латиніну. З цим погодились і глядачі, які оцінили спікерів під кінець етеру.

А те, як блискуче відстоював правду Портніков, вразило багатьох. Тож "Телеграф" зібрав реакції лідерів громадської думки на цей етер.

Згідно з оцінкою глядачів наприкінці етеру, близько 85% віддали свою підтримку Віталію Портнікову і лише 5% були на боці Юлії Латиніної.

Реакції на етер з Віталієм Портніковим

"Коли український спортсмен перемагає російського — українці аплодують. Коли український інтелектуал вступає в суперечку російським — його засуджують. Віталій Портников чудово продемонстрував, що росіян можна і треба розмазувати не лише на спортивних майданчиках", написав історик Володимир Вʼятрович.

Не залишився осторонь і блогер Богдан Процишин, який опублікував мемну картинку, на якій Портніков сидить з посмішкою на обличчі, а поряд стоїть руда швабра.

Оцінив роботу Віталія Портнікова також військовий блогер Олексій Петров, написавши: "Український журналіст Віталій Портников, БЛИС-КУ-ЧЕ розмотав представницю росії, Юлію Латиніну. По усіх історичних статтях. Це просто неймовірно. На простих прикладах розклав поняття ідентичності та наявність паспорту, якщо хочете. Один український журналіст, за декілька десятків хвилин, зробив те, що мусять робити міністерства культури, протидії дезінформації і ще там хтось. p.s. Наполегливо раджу усім передивитись його етер у Марка Фейгіна".

Український політик та блогер Віталій Чепинога оцінив зусилля Портнікова.

Журналіст Віталій Червоненко зауважив, що цей етер чудово показав, як мислить та розуміє Україну російська інтелігенція:"Батл між Портниковим і Латиніною дуже гарно показав (хто раптом не знав) мислення і розуміння України навіть типу прогресивною рос. інтелігенцією. Навіть якщо вони нічого і не розуміють, то мають повчати.

Росіяни як прочитають щось трохи загалом по загалях, вже стають міцними експертами і думають, що розібрались. Тези Латиніної — це реально імперський чудовий наратив — вам же давали можливість ставати яничарами і славити Москву, чим погана була імперія. (…) Ця дискусія трохи нагадує повчання російських церковних лібералів, які худо бідно визнають, що Кирило — це зло, але розвиток своєї церкви в Україні їх дуже коробить. Ну якщо так думають рос інтелігенти прогресивні, то не дивно чути весь цей історичний брєд від Путіна".

Український публіцист Андрій Бондар також у захваті від цього етеру: "Розмова Портникова з Латиніною мусить увійти в Аннали української журналістики. Браво, Віталій Портников!"

Українська режисерка Ірина Цілик підтримала Віталія Портнікова та зазначила, що такі публічні діалоги і мають зараз сенс.

"Браво Віталію Портникову! І думаю знову — лише такі публічні діалоги з хорошими рускімі зараз, під час війни, мають сенс. Не милі бесіди "партнерів" на одній сцені, а словесний бій, де інтелект, глибочезна база знань, точність формулювань і щирість українського спікера так блискуче й очевидно для всіх розбивають вщент російську імперську зарозумілість й обмеженість на червоному шкіряному троні", — написала режисерка.

Політик та колишній міський голова Рівного Олександр Третяк написав, що "як Віталій Портніков розмазує руду моль Латиніну, має подивитись кожен українець".

Раніше "Телеграф" писав, що Росія вперше офіційно визнала, що журналістка Вікторія Рощина перебуває у полоні. Лист з підтвердженням від військової поліції РФ отримав її батько у квітні 2024 року.