Збільшення терміну оновлення даних у ТЦК: у Міноборони різко змінили позицію

Читать на русском
Автор
7802
У Мережі з'явились два листи від відомства Новина оновлена 25 червня 2024, 17:21
У Мережі з'явились два листи від відомства. Фото 24 канал

Склалась дивна ситуація

Нардеп Володимир Ар’єв заявив, що Міністерство оборони підтримало ініціативу продовження терміну оновлення даних військовозобов’язаними з 60 до 150 днів. Проте пізніше "Українська правда" повідомила, що Рустем Умєров не підтримав цей законопроєкт.

Про підтримання ініціативи народний депутат Володимир Ар’єв написав у фейсбуці. Саме він є автором цього законопроєкту разом з колегами.

"Міноборони підтримує мій з колегами законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов’язаними", — написав Ар’єв.

Ар’єв написав, що Міноборони підтримує продовження терміну оновлення даних військовозобов’язаними
Документ, який опублікував Ар’єв

Документ оприлюднений у системі електронного документообігу. На сайті Верховної Ради України з’явилась картка законопроєкту №11305.

Законопроєкт про продовження терміну оновлення даних у ТЦК
Карточка законопроєкту №11305

Проте "Українська правда" пише, що Міноборони не підтримало продовження терміну оновлення даних. Журналісти посилаються на лист міністра Рустема Умєрова Верховній Раді від 25 червня 2024 року. Зазначимо, що той документ, який опублікував нардеп, датується 24.06.2024. У Міністерстві оборони різко змінили думку та попросили залишити попередній документ без розгляду.

У Міноборони змінили думку щодо строків оновлення даних
Лист Умєрова Верховній Раді

Зазначимо, що за новим законом про мобілізацію, усі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані до 16 липня. Це можна зробити у ТЦК, ЦНАПі або через застосунок "Резерв+". До вказаної дати чоловіків не можуть примусово доставляти у ТЦК. Якщо законопроєкт набуде чинності, то у чоловіків буде ще три місяці на оновлення даних. Тобто, вони зможуть це зробити до середини жовтня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що деякі експерти вважають вигідним зниження мобілізаційного віку до 20 та 50 років. Цей крок буде досить ефективним для економіки України. Ця тема викликала жваві обговорення.

Чутки про зниження верхньої планки довелось коментувати нардепам. Веніславський сказав, що нардепи не обговорювали цю ініціативу офіційно на засіданні. Проте у кулуарах це запитання на слуху. Цю ж тему прокоментував його колега.