За це вбили Фаріон: Буданов натякнув на винних у розправі над екснардепом

Читать на русском
Автор
11480
За це вбили Фаріон: Буданов натякнув на винних у розправі над екснардепом Новина оновлена 22 липня 2024, 23:32

Українці мають продовжувати захищати свою країну на фронті та всередині держави

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов відреагував на гучне вбивство мовознавця та екснардепа Ірини Фаріон. За його словами, у будь-якому разі вина за це лежить на росіянах.

Відповідну думку він висловив у своєму telegram-каналі. Буданов каже, що це вбивство є викликом для українців та злочином проти його основних прав та свобод.

Глава ГУР додав, що вбивство Фаріон показало, що росіяни намагаються використати будь-які інструменти для роз’єднання нації.

"Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання — священне. Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає — має бути покараний", — написав Буданов та додав, що Фаріон загинула за українську позицію.

Як повідомлялося раніше, невідомий вистрілив в Ірину Фаріон з пістолета Макарова близько 19.30 19 липня на вулиці Масарика. При цьому вважається, що зловмисник приходив туди кілька тижнів.

21 липня поліція оголосила ймовірного вбивцю в розшук, а осередок ВО "Свобода" в США оголосив винагороду у розмірі $10,000 за інформацію, яка допоможе його затримати.