Літо прощається з українцями: якою буде погода в Україні на вихідних

Читать на русском
Автор
Осінь
Осінь. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Варто мати при собі парасольку

Цьогоріч осінь дивувала українців тривалим майже літним теплом. Проте вже на наступних вихідних в Україну прийде помітне похолодання.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, 12-13 жовтня у більшості регіонів України повітря прогріватиметься не вище 13-17 °C. А у деяких областях пройдуть дощі.

Захід України

В суботу, 12 жовтня, в західних областях буде хмарно з проясненням. Температура повітря буде коливатись від +11 до +15 °C. Також очікується вітер з поривами до 10 м/с.

У неділю, 13 жовтня, на заході також буде хмарно з проясненням, подекуди можливі незначні опади. Темпера буде +13-16 °C. Знову дошкулятиме вітер 5-10 м/с.

Північ України

В суботу, 12 жовтня, у північних областях температура повітря коливатиметься від +11 до +13 °C. Очікується значний дощ. Пориви вітру можуть сягати до 7-13 м/с.

У неділю, 13 жовтня, на півночі буде хмарно, пройде дощ. Температура повітря коливатиметься від +9 до +13 °C. Також очікується вітер з поривами до 12 м/с.

Схід України

В суботу, 12 жовтня, у східних областях очікується мінлива хмарність, на Сумщині та Полтавщині можливий невеликий дощ. Температура повітря буде коливатись від +18 до +22 °C. Пориви вітру можуть сягати до 12 м/с.

У неділю, 13 жовтня, на сході буде хмарно, місцями можливі дощі. Також помітно похолодає до +9-12 °C. Знову дошкулятиме вітер 7-12 м/с.

Південь України

В суботу, 12 жовтня, у південних областях очікуються дощі, місцями значні. Температура повітря буде коливатись від +16 до +22 °C. Також очікується вітер з поривами до 12 м/с.

У неділю, 13 жовтня, на півдні буде хмарно з проясненнями, місцями можливий дощ. Температура повітря впаде до +12-17 °C.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що в Україну йдуть похолодання, заморозки та мокрий сніг. Холодний фронт увірветься до України ще до кінця поточного тижня.