Під загрозою усі, окрім Ярмоленка: на Євро-2024 запровадили жорсткі обмеження

Читать на русском
Автор
2573
Ярмоленко зможе поговорити із суддями Новина оновлена 13 червня 2024, 11:30
Ярмоленко зможе поговорити із суддями. Фото Українська асоціація футболу (УАФ)

Правило вперше випробувать на великому турнірі

Футбольний чемпіонат Європи стартує 14 червня у Німеччині. У ньому братиме участь і збірна України, яка також вперше зіграє з одним цікавим нововведенням.

Перед стартом першості головний арбітр УЄФА Роберто Розетті підтвердив, що футболістів каратимуть за розмови із суддею. Звернутися до арбітрів зможуть лише капітани, повідомляє "Телеграф".

"Ми робимо це для футболу, для іміджу гри, для наступного покоління гравців та суддів. Неможливо пояснити рішення 10 або 12 гравцям, які оточують суддю", — сказав Розетті.

Капітан кожної команди зможе звернутися до судді за роз’ясненнями щодо ухвалених рішень, якщо він зробить це правильно і не в грубій формі.

На сьогоднішній день капітаном збірної України є Андрій Ярмоленко, але капітанська пов’язка може виявитися й в іншого гравця по ходу матчу. За новими обмеженнями, капітан національної збірної може звернутися до судді, а от іншим футболістам цього краще не робити, адже вони одразу отримають жовту картку.

Не виключено, що через таке нововведення на першості Європи помітно збільшиться кількість жовтих карток і видалень, адже чи не в кожному матчі футболісти активно сперечаються з арбітрами.

Раніше "Телеграф" писав, що фанати "Динамо" звернулися до збірної України перед стартом Євро-2024.