Біля київських ТЦК знову величезні черги: на що скаржаться чоловіки (відео)

Читать на русском
Автор
Військовозобов'язані поспішають "оновитися" до 16 липня
Військовозобов'язані поспішають "оновитися" до 16 липня. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Дехто вже оновив дані та прийшов по документи

Останніми днями у Києві не лише біля ЦНАПів спостерігаються величезні черги. Натовп збирається з самого ранку й біля територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб оновити свої дані.

Про ситуацію біля столичних ТЦК розповіли в "Радіо Свобода". У ЗМІ зазначають, що кияни скаржаться на проблему з функціонуванням електронної черги.

Біля центрів комплектування збираються черги вже о 7 ранку. Багато хто вже оновив дані та прийшов просто по відповідні документи.

Люди приходять з самого ранку

Як розповідають у ЗМІ, черги рухаються дуже повільно. Крім цього, чоловіки скаржаться, що система електронної черги працює або нестабільно, або зовсім не працює.

Черга біля одного із ТЦК Києва

Біля київських ТЦК, в яких раніше спостерігався ажіотаж, ситуація з чергами легша. Людей не так багато або зовсім немає. У ЗМІ роблять припущення, що це може бути пов'язано з аномальною спекою та вихідним днем.

Нагадуємо, що багато військовозобов'язаних стикається з проблемою, коли неможливо записатися в електронну чергу до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Це пов'язано з декількома факторами.

Проблема не в сервері та не у програмному забезпеченні, а у тому, що багато людей і мало часу. Приміром, відстрочку отримують на один місяць — а це означає, що треба записуватися ще раз, знову нести документи. Забрати висновок ВЛК — це також плюс запис у чергу.

Раніше "Телеграф" писав, чому чоловіки штурмують ЦНАПи та уникають "Резерв+". Просто натовп стоїть у черзі ще до офіційного відкриття одного з київських центрів надання адмінпослуг.