"Йому доведеться заплатити": суд стягнув із Трампа значну суму у справі про домагання

Читать на русском
Автор
554
Джин Керролл виграла суд проти Дональда Трампа
Джин Керролл виграла суд проти Дональда Трампа. Фото Колаж

Адвокат письменниці вимагала максимальну суму виплат, адже, за її словами, Трамп не боїться закону, він боїться лише за власні кошти

Федеральне журі Манхеттена зобов’язало колишнього президента США Дональда Трампа виплатити письменниці Е. Джін Керролл 83,3 мільйона доларів. Причиною стали публічні заяви Трампа у 2019 році, в яких він зневажливо відгукуватися про письменницю та заперечував звинувачення у домаганні.

Про це повідомляє CNN. Загальна сума виплат більше, ніж у 8 разів перевищує ту, яку Керрол просила у своєму початковому позові.

Присяжні вирішили, що Трамп має заплатити 18,3 мл доларів компенсації Керрол. З них 11 млн підуть на фінансування кампанії з відновлення репутації, а ще 7,3 млн мають покрити емоційну шкоду, яку завдали письменниці заяви Трампа. Крім того, кандидат на пост президента США має виплатити ще 65 млн доларів штрафних санкцій за "зловмисні дії" на адресу Керрол.

У травні 2023 року окреме федеральне журі Манхеттена ухвалило, щоб Трамп виплатив Керрол 5 млн доларів як компенсацію за шкоду, з яких майже 3 млн доларів за наклеп. Це сталося після того, як Трамп піддав Керрол сексуальному насильству, а потім обмовив за те, що вона публічно про це заявила.

Як повідомила адвокат письменниці Роберта Каплан, Джин Керрол "дуже рада", що нарешті досягла справедливості.

"У мене майже немає прикметників, щоб описати це. Вона дуже рада. Вона показала більше емоцій – і я знаю її вже давно. Вона відчуває, що сьогодні досягла справедливості від присяжних і від суду. І вона відчуває, що справді стала на захист майже кожної жінки, яку обмовили, яку вигнали, яку заткнули. Я думаю, вона відчуває, що справді відіграла свою роль у покращенні становища жінок у всьому світі", — додала адвокат письменниці.

Також Роберта Каплан наголосила, що під час остаточної заяви суду присяжних Дональд Трамп вийшов. Ймовірно, його це дуже поранило і засмутило. За її словами, Трамп не здатний дотримуватись закону та правил, і єдине, що він розуміє — це гроші, каже адвокат. Тому вона наполягала на тому, щоб суд присудив такий розмір компенсації, який змусив би Трампа зупинитися.

"Я думаю, що йому доведеться заплатити — і чи треба для цього щось продати або накласти заставу на щось, щоб отримати кредит, це його проблема, а не наша. Він заплатить, і суддя (Льюїс) Каплан за допомогою механізмів виконання рішення подбає про те, щоб він заплатив. І справді, навіть для того, щоб ухвалити апеляцію, йому доведеться внести заставу у розмірі щонайменше 20% від суми", - сказала Роберта Каплан.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Трамп вступав у інтимний зв’язок із зіркою фільмів для дорослих Стефані Кліффорд, а потім заплатив за мовчання про це. Суд хотів заарештувати колишнього президента.