Трампу буде ще простіше: Хейлі офіційно зняла свою кандидатуру

Читать на русском
Автор
Ніккі Хейлі Новина оновлена 06 березня 2024, 18:41
Ніккі Хейлі. Фото https://www.instagram.com/nikkihaley

Колишній кандидат на пост президента США не підтримала Трампа та не закликала голосувати за нього

Член Республіканської партії Ніккі Хейлі офіційно зняла свою кандидатуру з передвиборчих перегонів на пост президента США. Це сталося після того, як політик програла своєму конкуренту-республіканцю Доналду Трампу праймеріз у "супервівторок". Її єдина перемога сталася у Вермонті, де Трамп зазнав нищівної поразки.

Про це повідомляє CNN, The Guardian, The Independent та інші іноземні ЗМІ. Колишній губернатор Південної Кароліни виступила з промовою у Чарльстоні після того, як програла Трампу 14 із 15 змагань "Супервівторка". Її єдина перемога сталася у Вермонті.

Під час свого виступу вона заявила, що припиняє свою виборчу кампанію.

"Настав час призупинити мою кампанію. Я сказала, що хочу, щоб голоси американців були почуті. Я зробила це. Я не жалкую. Хоча я більше не буду кандидатом, я не перестану говорити про те, у що вірю", — сказала Ніккі Хейлі.

Крім того, вона не підтримала Дональда Трампа у своїй промові заявивши, що він має завоювати голоси членів Республіканської партії та за її межами тих людей, які раніше його не підтримували. При цьому вона не закликала людей голосувати за Дональда Трампа.

"Ймовірно, Дональд Трамп буде кандидатом від Республіканської партії, коли збереться наша партійна конвенція в липні. Я вітаю його і бажаю йому всього найкращого. Я бажаю успіхів будь-кому, хто стане президентом Америки. Наша країна надто дорога, щоб дозволити нашим розбіжностям розділити Тепер Дональд Трамп повинен заслужити голоси тих членів нашої партії і за її межами, хто його не підтримав, і я сподіваюся, що він це зробить, у кращому випадку політика полягає в тому, щоб залучати людей до вашої справи, а не відштовхувати їх . Нашій консервативній справі вкрай необхідно більше людей", — сказала Ніккі Хейлі.

Також вона пояснила, що її бажання балотуватися на пост президента США було спричинене любов'ю до своєї країни. Вона подякувала всім, хто її підтримував і наголосила, що США зобов'язані й надалі підтримувати Україну. Якщо Америка відступить, то війна пошириться ще далі.

"Наш світ горить через відступ Америки. Підтримка наших союзників в Україні, Ізраїлі та Тайвані є моральним боргом. Але це ще не все. Якщо ми відступимо далі, війни буде більше, а не менше", — сказала республіканець.

Вихід Ніккі Хейлі з президентських перегонів означає, що Трамп тепер зможе об'єднати ресурси свого штабу та апарату Республіканської партії – це допоможе йому у боротьбі з Джо Байденом. Але, згідно з екзит-полами, близько третини виборців, які підтримали Хейлі на праймеріз, не хочуть підтримувати Трампа на загальних виборах у листопаді 2024 року.

При цьому Дональд Трамп уже звернувся до соратників Хейлі та закликав підтримати його на виборах.

"Вчора ввечері Ніккі Хейлі зазнала рекордної поразки, незважаючи на те, що демократам з невідомих причин дозволено голосувати у Вермонті та на різних інших республіканських первинних виборах. Більшість її грошей надійшла від радикальних лівих демократів, як і багато з її виборців, майже 50% Я хотів би подякувати моїй родині, друзям і Великої Республіканської партії за те, що вони допомогли мені провести, безумовно, найуспішніший "Супервівторок" в історії, а також хотів би запросити всіх прихильників Хейлі приєднатися до найбільшого руху в історії. Історія нашої Нації. Байден — ворог, він руйнує нашу країну. Зробіть Америку знову великою", — написав він у соцмережі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Верховний суд США зняв заборону з Дональда Трампа на участь у виборах президента США, які відбудуться 5 листопада 2024 року. Рішення ухвалили одностайно — усі дев'ять суддів.