Франція запросила Росію на річницю висадки у Нормандії: у Путіна відреагували (оновлено)

Читать на русском
Автор
4147
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 16 квітня 2024, 17:25

Росію представлять у Нормандії на початку липня

У ЗМІ повідомляють, що Франція на вшанування 6 червня 80-х роковин висадки союзників у Нормандії, які відкрили другий фронт у Другій світовій війні, запросять Росію. Однак у цій історії є нюанс.

Цю інформацію публікує французька радіостанція Europe 1. Згідно з її заявами, Росію представлять у Нормандії на початку липня, якщо країна-агресор прийме запрошення.

У матеріалі наголошувалося, запрошення для Росії буде направлено до дипломатичного відомства країни у Франції.

Хто представлятиме РФ — невідомо, наскільки Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна. За інформацією Europe 1, у такому разі буде запрошено російську делегацію.

Водночас у Кремлі заявили, що Росія подібних пропозицій від Парижа не отримувала.

"Жодних офіційних пропозицій від Франції щодо участі Путіна у святкуванні 80-річчя висадки союзників у Нормандії Кремль поки не отримував", — йдеться у повідомленні.

Оновлено:

У Франції підтвердили, що запросять Росію на відзначення, але не Володимира Путіна. Про це заявили організатори пам'ятних заходів "Mission Libération", пише Le Figaro.

РИА-Новости повідомляє, що Росію було офіційно запрошено на вшанування.

Однак у посольстві Росії у Франції заявляють, що офіційного запрошення нібито не надходило, пише РБК.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Франція надає Україні велику допомогу та активну підтримку. Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь запевнив, що його країна й надалі допомагатиме Україні, оскільки перемога РФ означатиме війну в Європі.