Наїзд на людей у Польщі: постраждали 20 людей, у якому стані шість травмованих українців (оновлено)

Читать на русском
Автор
2962
Автомобіль збив людей, які переходили дорогу по пішохідному переходу Новина оновлена 03 березня 2024, 23:16
Автомобіль збив людей, які переходили дорогу по пішохідному переходу

Винуватець ДТП намагався втекти з місця інциденту

У Польщі чоловік в’їхав у натовп людей, серед постраждалих є громадяни України. Воєвода Західнопоморського воєводства Адам Рудовський сьогодні, 3 березня, повідомив, що внаслідок ДТП поранення отримали 20 осіб віком від 5 до 62 років.

Відомо про шістьох травмованих українців, пише Gazeta Wyborcza. Пізніше консул України у Гданську Олександр Плодистий у коментарі "Укрінформу" розповів про стан співвітчизників, які постраждали в цій аварії.

В якому стані українці

Внаслідок ДТП у Щецині постраждали четверо жінок, чоловік та п’ятирічна дитина. Усі мають різні травми. Одна із постраждалих була у критичному стані, але загрози життю вже немає.

"Вони отримали травми різного ступеня тяжкості, перебувають у трьох шпиталях. 41-річна жінка перебуває в критичному стані, постраждала також її п’ятирічна дитина, у якої струс мозку", — сказав Плодистий.

Консул зазначив, що всі, хто потребує, отримали медичну допомогу. Не відмовили у послугах і жінці без страховки, яка приїхала до Польщі з Німеччини. Українців лікують безплатно, наголосив він.

ДТП у Щецині: що відомо

Аварія сталася 1 березня у центрі польського міста Щецина. 33-річний чоловік на легковому автомобілі наїхав на групу людей, які переходили через пішохідний перехід.

Після ДТП він намагався втекти з місця інциденту, але спричинив іншу аварію із чотирма автомобілями, де також постраждали люди. Водія затримано та заарештовано на три місяці. Його звинуватили у спробі вбивства багатьох людей.

Через дії чоловіка постраждали 20 людей. Двоє з них, віком 22 і 58 років, перебувають у критичному стані, четверо — у важкому. Травмованих госпіталізували до семи лікарень польського міста.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Щецині водій автомобіля Ford Focus збив 15 людей на пішохідному переході. За деякими даними, постраждалі чекали на автобус на зупинці.

Також "Телеграф" розповідав про те, що у Вінниці дівчина наїхала на пішоходів, що йшли тротуаром. Постраждали дві дитини та жінка.