Не путінолюби? Сійярто поскаржився на тавро "путінських друзів" на Угорщині

Читать на русском
Автор
971
Голова МЗС Угорщини скаржиться на "несправедливість"
Голова МЗС Угорщини скаржиться на "несправедливість". Фото Пресслужба Петера Сіярто

Сійярто вважає орбанську владу в Угорщини "великими стратегами", а не звичайними путінськими поплічниками

Угорська влада затаврувала себе в очах України, Європи та всього світу, як добрі друзі російського диктатора Володимира Путіна – настільки, що в США замислилися над санкціями проти Угорщини. А ось міністр іноземних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що це нібито несправедливо – мовляв, Будапешт просто "порушує стратегічно важливі питання".

Про це пише угорський портал 24.hu. Сійярто заявив, що угорська влада не є друзями Путіна ні в якому вигляді: Будапешт, сказав міністр, просто намагається подавати голос там, де "інші вдають, що нічого не сталося"

"Якщо ми висуваємо таку вимогу, то у відповідь отримуємо не обговорення, не вивчення того, як ми можемо знайти рішення, а навішування ярликів друзів Путіна, кремлівських пропагандистів або, можливо, російських шпигунів", – поплакався він.

Окрім того, Сійярто заявив, що в орбанській Угорщині, мовляв, є "унікальна політична стабільність". А угорський уряд Віктора Орбана, який вже став об'єктом уваги відповідних органів Європейського Союзу, нібито чесний щодо своєї стратегії та цілей.

"Тому ми можемо дозволити собі говорити те, що ми робимо, і робити те, що ми говоримо", – додав вірний клеврет Орбана.

Раніше "Телеграф" писав, що в Угорщині заговорили про Третю світову війну. На думку політиків, вона може розпочатися через Україну чи Ізраїль.

Доречі, нещодавно Сійярто прокоментував інтерв’ю російського президента Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону, який відвідав Москву. Там передбачувано позитивно відгукнулися про розмову диктатора з представником ЗМІ, який активно критикує Україну.