Часу вже обмаль: у Збройних силах Норвегії сказали, коли можна чекати нападу РФ на НАТО

Читать на русском
Автор
758
Вже через два роки НАТО може воювати проти РФ Новина оновлена 04 червня 2024, 03:00
Вже через два роки НАТО може воювати проти РФ. Фото Відкриті джерела

Прогнози щодо війни проти Росії через 10 років вже неактуальні – війна може початися значно раніше

Війна між НАТО та Росією може відбутися значно швидше, ніж вважається зараз. Зіткнення між Альянсом та російськими терористами можливо вже через два-три роки, коли Росія відновить свою здатність вести бойові дії.

Про це сказав головнокомандувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен в інтерв'ю Bloomberg. Він зазначив, що минулі прогнози щодо термінів нападу РФ на НАТО вже не мають сенсу.

"У якийсь момент хтось сказав, що це займе 10 років, але я думаю, що ми повернулися до терміну менш як 10 років через промислову базу, яка зараз працює в Росії", – пояснив він.

За словами генерала, протягом наступних років Альянс повинен поповнювати власні запаси, водночас допомагаючи Україні у війні проти росіян. За словами Крістофферсена, в цьому році не помічено суттєвих змін на кордоні РФ та Норвегії, а російські сухопутні війська на Кольському півострові розбиті та "зруйновані" через війну в Україні.

"Я бачу вікно, в якому ми можемо виконати вимоги, узгоджені НАТО: нова структура командування, нові структури сил, нові регіональні плани. Ми можемо виконати ці плани та ці рішення найближчими роками, але нам потрібно прискоритися. Ми повинні зробити це за два-три роки, щоб бути впевненими, що ми готові до всього, що може статися", – резюмував генерал.

Останнім часом дедалі частіше від європейських лідерів звучать заяви про те, що Путін, вигравши війну в Україні, не зупиниться. Росія розширить географію своєї агресії на європейський континент і надалі. Тому тривогу б’ють не лише країни Балтії. Про можливу загрозу з боку Москви заявляли в Берліні, Стокгольмі та Лондоні. Вони вважають, що конфлікт із росіянами можливий протягом 2-8 років.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що військово-промисловий комплекс Росії вже працює на заповнення складів. У Путіна на даний момент виробляють зброю та боєприпаси понад наявні потреби для ведення загарбницької війни проти України.