Ціни стартують від $8 тисяч: китайці створили електричний хетчбек з великим запасом ходу

Читать на русском
Автор
517
Електрокар Yue 01 mini EV
Електрокар Yue 01 mini EV. Фото EV House

Це невеликий хетчбек з доволі просторим салоном

Днями компанія Electric House випустила свій новий електрокар. Він належить до сегменту бюджетних і коштує від 8 до 11 тисяч доларів США.

Є 2 варіанти запасу ходу на вибір — на 250 та 335 км — та 6 моделей. Про це пише Carnewschina.

Скоро виробник також обіцяє випустити модель зі збільшеним запасом ходу — до 403 кілометрів. Це уже друга модель від Electric House. Перша називалася Xinte Automobile з ДВЗ, але вона не витримала пандемії. Тепер у компанії нова команда і орієнтація на молоду аудиторію. Зараз виробник співпрацює з одним з найбільших китайських виробників вантажівок Sinotruck.

Yue 01 mini EV: дизайн та технічні характеристики

EV House

Yue 01 позиціонується як п’ятидверний хетчбек. Він має компактні розміри та малу колісну базу. Машина оснащена 15-дюймовими алюмінієвими дисками.

Автомобіль оснащений 15-дюймовими дисками з алюмінієвого сплаву та має двоколірний зовнішній дизайн. Інтер’єр також виконаний у двоколірній гамі. Усередині бачимо двоспицеве кермо, 7-дюймову приладову панель та 10-дюймову інформаційно-розважальну систему. У салоні мінімум фізичних кнопок — більшістю функцій можна керувати через екран. У центральній консолі є також 2 слоти для підстаканників та бездротова зарядка. Сидіння у початковій комплектації тканинні, у преміум-версії — зі штучної шкіри.

За додаткову плату також можна замовити такі опції як дистанційний запуск двигуна та керування, розпізнавання голосу, багато безпекових функцій та систем допомоги водію. У базовій комплектації також немає автономного паркування та круїз-контролю.

Щодо зарядки та електроустановки, то є такі відомості: модель має лише передній електродвигун. Максимальна швидкість електрокара складає 100 км/год. Тут є декілька батарей на вибір — на 24 та 32 кВт/год. Є підтримка швидкої зарядки — з 30 до 80% електрокар заряджається за пів години.

Раніше "Телеграф" писав, що розкішний електрокар Cadillac розпродали на 1,5 року вперед. Кожен автомобіль персоналізують під клієнта.