Виведуть із себе будь-кого: 5 найдивніших варіантів керма, які зустрічалися в авто (фото)

Читать на русском
Автор
693
Дизайн керма іноді вражає найбагатшу уяву Новина оновлена 02 травня 2024, 09:19
Дизайн керма іноді вражає найбагатшу уяву. Фото 5koleso

Дивлячись на ці машини, здається, що конструктори збожеволіли

З того часу, як у серійне виробництво вийшли перші машини з круглим кермовим колесом, у гонитві за прекрасним дизайнери нерідко забували про здоровий глузд і комфорт водія. Як ми розуміємо, про гідропідсилювачі ще не було й мови. А ось скандальні курйози траплялися.

За останні 50 років автолюбителі побачили і рулі-штурвали, і рулі-тетріси, і навіть рулі-пістолети. Але незважаючи на весь футуризм, а іноді і абсурд дизайну, деякі з них досі популярні і стали ознакою високого класу.

Mercedes-Benz 300 SL

Рульове колесо Mercedes-Benz 300 SL

Цей мерседес був маленьким, досить вузьким та дуже тісним за сучасними мірками автомобілем. Тому, щоб просто сісти на сидіння водія, кермо доводилося опускати.

Maserati Boomerang

Кермо з панеллю приладів

Ця модель стала справжнім фурором на автосалоні 1971 року. Дизайнери просто запхали всю панель приладів в рульове колесо. На щастя, вона не оберталася, але так чи інакше була визнана нефункціональною, хоч і цілком робочою. Сьогодні єдиний Boomerang знаходиться у приватній колекції.

Lancia Medusa

Кермо-клавіатура

Дизайнери Lancia переплюнули колег із Maserati та розмістили на кермі клавіатуру. Інженери компанії вирішили, що всі функціональні кнопки будуть на колонці керма. І все б нічого, але в Lancia Medusa було 25 таких кнопок. Вважали, що подібний дизайн забезпечить водієві зручне керування всіма системами автомобіля без необхідності відпускати кермо.

Subaru XT

Кермо-пістолет

На хвилі популярності перших ігрових консолей японський автопром вирішив удосконалити і кермо у нової Subaru. Кермо на двох спицях у вигляді пістолета поєднувалося з панеллю приладів в стилі аркадних стрілялок. Незважаючи на абсолютно незручний функціонал, модель випускали до 1991 року.

Mazda MX-03

Якщо ви мріяли стати пілотом, але отримали лише права водія, автоконструктори Mazda, очевидно, постаралися втілити ваші дитячі мрії. Інакше як пояснити, що у новій моделі авто з’явився справжній штурвал замість керма. Але це ще не все. Коробка передач перемикалася джойстиком.

Раніше "Телеграф" розповідав, які машини найдешевше обслуговувати. До списку потрапили неочікувані моделі.