Покатався: львів'янина на електросамокаті оштрафували на 17 000 гривень та позбавили прав на рік

Читать на русском
Автор
972
На самокаті також потрібно дотримуватись правил дорожнього руху Новина оновлена 29 травня 2024, 12:11
На самокаті також потрібно дотримуватись правил дорожнього руху. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Водіїв електросамокатів почали штрафувати лише нещодавно

У Львові оштрафували водія електросамоката. Чоловік має сплатити 17 тисяч гривень штрафу, судовий збір та не матиме права керувати транспортними засобами протягом 1 року.

А все через алкоголь. Він керував автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Про це свідчить Постанова Галицького районного суду м. Львова, опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Подробиці справи

Справу розглядав суддя Стрельбицький. Матеріали до суду надійшли з Управління патрульної поліції у Львівській області. Громадянина, який проживає у Львові, судили за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Чоловік керував електросамокатом E-wings у стані алкогольного сп’яніння — технічний прилад Drager Alcotest показав 0,91%, що перевищує дозволену норму у 0,2 проміле. На суді водій електросамоката визнав, що перебував у стані сп’яніння.

Відповідно до частини 1 статті 130 КУпАП чоловіка покарали шляхом стягнення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 17 000 гривень. Крім того, чоловік не матиме права керувати транспортними засобами протягом 1 року. У водія є ще кілька днів, аби оскаржити рішення суду.

Раніше "Телеграф" писав, яке тонування скла в авто заборонене в Україні. За це порушення передбачено від малого штрафу і аж до позбавлення прав.