"Не всі наші друзі вважають Путіна злом": Кулеба розповів про дві проблеми союзників України

Читать на русском
Автор
1392
Голова МЗС України Дмитро Кулеба
Голова МЗС України Дмитро Кулеба. Фото Відкриті джерела

Путін — лідер, який зробив серйозну помилку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що з купи проблем, які є в Україні на разі, вирізняються два питання. І одне з них це те, що не всі друзі нашої країни вважають Путіна злом.

Про це він повідомив виданню "Foreign Affairs". Є ще серед європейців ті, хто вважають російського диктора людиною.

"Я думаю, що в нас є дві концептуальні проблеми. Перша полягає в тому, що навіть не всі наші друзі вважають Путіна злом.Він лідер, який зробив серйозну помилку", — заявив Кулеба.

Міністр зауважив, якщо вважати Путіна президентом, що зробив помилку, то це пом’якшує його жорстокість, і ніяк не викреслює з політичної концепції.

Він каже, що Путін зло, яке фізично, має припинити своє існування. І це вже інша стратегія, яка набагато ближче Україні.

Не правильно вважати диктатора лише поганим політиком та лідером, який наробив помилок. Його останні 20 років правління були надто криваві.

Кулеба зазначив, що Україна пам'ятає численні спроби домовитися з ним, перезавантажити відносини, умиротворити його, залучити до співпраці, але всі вони провалилися.

І друге концептуальне питання, яке порушив міністр — це не дати РФ перемогти. Він наголосив, що з першого дня війни всі казали, що Україна повинна виграти цю війну. Саме тому допомога та підтримка Заходу відіграє важливу роль, і може наблизити країну до розгрому війська РФ.

Голова МЗС підкреслив, що домовитися з Путіним неможливо, так само як і умиротворити його.

Раніше "Телеграф" писав, що Лукашенко отримав ядерні ракети від Росії, і вже назвав країни, які можуть бути під прицілом.