Роман Гринкевич залишиться під вартою: родина не має грошей на заставу

Читать на русском
Автор
Роман Гринкевич
Роман Гринкевич. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Наступне судове засідання відбудеться у середині лютого

У п’ятницю, 26 січня, Солом’янський суд мав розглянути апеляцію сторони захисту Романа Гринкевича щодо рішення Печерського суду, але засідання перенесли на середину лютого. Фігурант справи про постачання неякісного одягу для Збройних сил України (ЗСУ) залишається під вартою.

Адвокат Гринкевича Андрій Гуджал заявив, що його підзахисний не вноситиме заставу, щоб вийти з-під варти, повідомляє "Суспільне". Суд раніше визначив суму застави у 500 млн грн, а сім’я не має таких грошей.

Що відбувається на ринку праці в Україні

"Таких грошей немає, і безпідставно їх вносити", — сказав адвокат.

Захисник розповів журналістам, що зараз триває робота зі збирання доказів невинності Романа Гринкевича. За його словами, їх може надати фірма-виробник військового одягу із Туреччини, з яким і працювала компанія фігуранта справи.

Коли та за що затримали Романа Гринкевича

Сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого затримали на спробі дати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань, було заарештовано 22 січня в Одесі. Правоохоронні органи повідомляли, нібито Роман планував припинити державний кордон. Затримали його у квартирі друзів.

На судове засідання він з’явився у дорогому взутті. Користувачі Мережі звернули увагу на кросівки від Louis Vuitton вартістю 1600 доларів. Печерський суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня 2024 року. Вийти він зможе, внісши заставу у 500 млн грн.

Зазначимо, що Романа та Ігоря Гринкевичів підозрюють у заподіянні шкоди державі на суму майже 1 млрд грн. Вони були основними постачальниками одягу для ЗСУ. Їх підозрюють у невиконанні всіх умов контрактів та постачанні неякісних речей для воїнів за завищеними цінами. Деякі умови тендерів були виконані із запізненнями у 3-5 місяців. Після того, як скандал навколо Гринкевичів отримав суспільний резонанс, Міноборони розірвало контракти з їхніми фірмами.

Скандал змінив життя членів родини. Дружині Ігоря Гринкевича, Світлані, довелося піти зі своєї роботи. Вона звільнилася з "Львівської політехніки" через вимоги студентів. Світлана Гринкевич написала заяву за власним бажанням.

Наречена Романа, художниця Соня Морозюк, розірвала з ним заручини. Вона пообіцяла продати його подарунки, а гроші пожертвувати на ЗСУ. Користувачі мережі неоднозначно відреагували на заяву Соні Морозюк.

Раніше "Телеграф" писав, що відомо про кейс Ігоря Гринкевича, а також наскільки розкішно живе його родина. Українці висловили свою думку щодо доходів бізнесменів, які заробляють на постачанні одягу для армії.