"Старий дракон убив молодого, просто дешева помста": як в Україні відреагували на смерть Навального

Читать на русском
Автор
795
Олексій Навальний
Олексій Навальний. Фото Getty Images

Раптова смерть російського опозиціонера навряд чи щось змінить для України, впевнені багато блогерів

Вдень у п’ятницю, 16 лютого, стало відомо, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії, нібито через тромб. Лідери громадської думки в Україні висловились щодо щодо цієї новини.

Багато хто з них упевнений, що це помста Путіна своєму опоненту. "Телеграф" зібрав у цьому матеріалі реакції блогерів на смерть Навального.

Що змінить смерть Навального

Відомий блогер та активіст Сергій Стерненко впевнений, що смерть опозиціонера є гарною новиною. Він написав про це у соцмережах.

Публіцист та блогер Віктор Трегубов кумедно прокоментував заклик російського політика Михайла Ходорковського прийти на вибори 17 березня та в бюлетенях вписати ім’я Навального. Він саркастично назвав це "бунтом".

Політик та колишній народний депутат Борислав Береза вважає, що смерть Навального не принесе жодних проблем Путіну. Росіяни не протестуватимуть. Тобто смерть опозиціонера нічого не змінить. На думку Берези, це лише дешева помста Путіна.

Журналіст Леонід Швець написав, що чекає на заяву від Трампа, нібито той зможе оживити Навального за 24 години, якщо стане президентом США. Потім він самоіронічно додав, що "гумор так собі",

Політолог Вадим Денисенко впевнений, що смерть Олексія Навального є вбивством чи доведенням до нього. Але міжнародного розслідування не буде. Росія цього не допустить. Політолог також пояснив, у чому сенс.

Сумнівається, що смерть опозиціонера пов’язана з відірваним тромбом, і колишній нардеп Антон Геращенко. Він натякнув, що Навальний не просто так втратив свідомість.

Публіцист Андрій Плахонін незвичайно прокоментував новину про смерть політика. Він представив Навального як "молодого Дракона", який був з’їдений "старим".

Блогерка Меланія Подоляк також прокоментувала цю новину. Вона написала, що опозиція в Росії не має сенсу і поставила питання, а навіщо Навальний взагалі повертався до Росії.

З нею згодна блогерка Соня Кошкіна. На її думку, смерть лідера російської опозиції не вплине на ситуацію у РФ.

Журналіст Денис Казанський здивувався, що опозиційного політика не вбили раніше. Він підкреслив, що росіяни запросто знищують цілі міста з людьми, тому навряд чи їх здивує смерть однієї людини.

Раніше "Телеграф" опублікував зведення подій, пов’язаних зі смертю Олексія Навального. На інцидент відреагували світові політики.