Відомий російський педагог їде в Київ та Одесу проводити семінари: в Мережі спалахнув скандал

Читать на русском
Автор
3542
Російський педагог Діма Зіцер Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:25
Російський педагог Діма Зіцер. Фото Вікіпедія

Отриманий прибуток буде перерахований одному з одеських фондів

В Києві та Одесі 19 та 21 квітня 2024 року російський педагог та громадянин Ізраїля Діма Зіцер проведе благодійні семінари для батьків на тему "Любов в умовах турбулентності". Зібрані від цих заходів кошти він планує направити одеському фонду "Корпорація монстрів".

Як повідомляється на його сайті, вартість квитків складає від 400 до 1000 грн. Діма Зіцер відомий як засновник школи неформальної освіти "Апельсин", автор багатьох педагогічних методик та спікер TEDx.

Банер-анонс семінарів Діми Зіцера
Благодійні семінари відомого педагога пройдуть у Києві та Одесі

Благодійний фонд "Корпорація монстрів" надає в Одесі гуманітарну допомогу. Ця організація допомагає людям, які опинились у складних життєвих обставинах, медичним закладам. Також один з проєктів фонду спрямований на підтримку Сил оборони.

Проте не усі задоволені приїздом відомого педагога в Україну. Так, блогерка з Харкова Юлія Ярмоленко вважає, що його виступи можуть призвести до легалізації "хороших росіян". Вона зазначає, що після семінарів Зіцера "хороші росіяни полізуть з усіх дір".

"Знаєте, що таке цинізм? Росіянин під час російсько-української війни у Києві й Одесі російською буде розповідати українцям про "любов в умовах турбулентності". І українці радо купують квитки, усім все ОК. А я цю "любов" росіян відчуваю щодня у вигляді КАБів та С-300. А ще бачу наслідки цієї "любові", — написала Ярмоленко.

Блогерка переконана, що наявність у Зіцера громадянства Ізраїлю нічого не змінює. На її думку, він продовжує бути носієм російської культури.

Ярмоленко обурилась також тим, що українці купують квитки на його семінар, поки російська армія бомбить Харків, а жителям міста дають світло лише на 4-6 годин на добу. Вона впевнена, що приїзд Зіцера легалізує перебування в Україні "хороших росіян", і вони будуть їздити в країну, щоб "заробляти гроші та розповсюджувати імперські наративи".

Скрін сториз з Instagram
Діма Зіцер проведе семінари в Києві та Одесі
Скрін сториз блогерки
Блогерка обурилась і підняла скандал

Хто такий Діма Зіцер

Відомий російський педагог народився у Санкт-Петербурзі у 1966 році. Має ступінь доктора філософії (кандидат педагогічних наук). Блогер, засновник школи неформальної освіти "Апельсин", письменник та спікер TEDx.

Зазначимо, що Діма Зіцер входить у перелік росіян, які публічно виступили з антивоєнними заявами. Він сказав, що ситуацію треба терміново змінювати.

Після початку повномасштабної війни в Україні він почав давати поради батькам, як виховувати дітей під час збройних конфліктів. В основному він говорив це на російську публіку. Педагог неодноразово закликав не мілітаризувати дітей.

Зазначимо, що блогерка Юлія Ярмоленко, яка обурилась приїзду Зіцера, проживає у Харкові. Місто щодня потерпає від ворожих атак.

Раніше "Телеграф" повідомляв про наслідки обстрілу Харкова 7 квітня. Прокуратура показала фото.