"СБУ постукає у двері кожному": журналістка Мосейчук жорстко висловилась про підрив мобілізації

Читать на русском
Автор
20388
Вона звернулась до ухилянтів і тих, хто поширює дезінформацію Новина оновлена 07 травня 2024, 23:20
Вона звернулась до ухилянтів і тих, хто поширює дезінформацію. Фото 1plus1.ua

Коментатори одразу ж згадали, що у журналістки син мобілізаційного віку

Відома українська журналістка Наталія Мосейчук заявила, що переважна більшість чоловіків відвідають Територіальний центр комплектування (ТЦК) та пройдуть військово-лікарську комісію (ВЛК). Іншого виходу немає, впевнена вона.

Про це журналістка розповіла у випуску №26 на своєму каналі. Він має назву "Хто автор провалу мобілізації?".

Мосейчук звернулась до українців, які поширюють дезінформацію та зривають процес мобілізації. "Іграшковий період закінчується", — сказала журналістка.

"Я вам, друзі, хочу сказати, що недовго пісенька гратиме, тому що Служба безпеки України постукає у двері кожному. І іграшковий період, букетно-шоколадний період в Україні закінчується. Це не означає, що закінчиться демократія ― у нас є чудові адвокати, якщо у вас буде стільки грошей, щоб "відбити" і "відмазати" вас, то, очевидно, але краще не говоріть дурню, і не говоріть те, що шкодить державі. Щодо чоловіків, то я думаю, що переважна більшість пройдуть ТЦК і ВЛК, іншого виходу немає", ― сказала Мосейчук, звертаючись до когорти адвокатів або тих, хто себе видає за адвокатів, які публічно зривають процес мобілізації в країні, піддають сумніву законність правового положення воєнного стану та мобілізаційного законодавства.

Уривок з випуску, який розлютив коментаторів

Також додаємо повний випуск даної передачі.

Повний випуск передачі, з якої був узятий уривок

Користувачів соцмереж розлютила заява журналістки. Більшість коментаторів почали писати лайливі повідомлення. Деякі згадали й старшого сина Антона, який народився у 1998 році.

Зазначимо, що після підписання президентського указу, мобілізаційний вік знижений до 25 років. Тобто старший син Наталії Мосейчук може бути мобілізований, якщо не має права на відстрочку.

Деякі коментатори згодні з журналісткою. Одна з користувачок питає, як Україна повинна перемогти, якщо ніхто не хоче воювати.

Згодом свої слова прокоментувала для "Телеграфа" сама Наталія Мосейчук. Вона вважає, що її слова були вирвані з контексту.

"Хочу наголосити, що адресатами мого звернення наприкінці ефіру "Теми з Мосейчук" від 02.05.2024 були люди, що позиціонують себе "адвокатами" та намагаються всіляко дискредитувати процес мобілізації в країні, військово-політичне керівництво та українську державу в цілому через свої соціальні мережі. Щодо декого з цих людей, зокрема, Остапа Стахіва, про якого я двічі згадувала впродовж ефіру, тривають кримінальні провадження за підозрою в спробі повалення конституційного ладу. Він, до слова, активно їздить селами "визволяти людей з полону ТЦК". У 2022-му році Стахів заявляв, що "ТЦК викрадають та катують людей", — зазначила Мосейчук.

Також журналістка висловила думку, що скріншоти коментарів, наведені у новині, є "маніпуляцією суспільної думки".

"Подача "обрізаного" фрагменту цього ефіру у такій формі і таким текстовим супроводом вважаю вириванням моїх слів з контексту. Публікування коментарів з невідомого джерела та непідтвердженими акаунтами — маніпуляцією суспільної думки про мене. Тому закликаю колег бути свідомими, а громадськість — не піддаватися маніпуляціям, мета яких — розхитування суспільства", — зазначила Наталія Мосейчук.

Раніше "Телеграф" писав, що в Одесі поліцейська втрапила в скандал через відео для друзів. Молода жінка обурилась, що її відправили охороняти церкву. Вона цинічно висловилася про потенційний приліт та можливі жертви серед населення. Її жорстко покарали.