Чи мобілізуватимуть поліцейських та рятувальників: нардеп дав відповідь

Читать на русском
Автор
3694
Проти мобілізації рятувальників виступили люди
Проти мобілізації рятувальників виступили люди. Фото Колаж "Телеграфу"

Він дав вичерпні роз'яснення

Народний депутат України Федір Веніславський розповів, що Кабмін "сьогодні-завтра" планує затвердити постанову, яка надаватиме працівникам поліції бронювання від мобілізації. Також це стосуватиметься й рятувальників.

Про це Веніславський сказав в ефірі "Радіо Свобода". Він наголосив, що сумнівається у спробах мобілізувати ДСНСників. Проте якщо такі сигнали все ж будуть, питання будуть підіймати на комітеті з нацбезпеки.

Варто зазначити, що за новим законом про мобілізацію, співробітники поліції не мають відстрочки від мобілізації, але підлягають бронюванню. Ймовірно, тепер це й має затвердити Кабмін.

Разом із тим, слова Веніславського стосуються чуток, що в Україні нібито планують позбавити броні від мобілізації працівників ДСНС. На сайті Кабміну петиція із закликом не робити цього набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, станом на 24 травня в Україні бронювання від мобілізації отримали вже 700 тисяч людей. Лише 4 тисячі з них з ІТ-компаній.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Зеленського відмовилися від ідеї "економічного бронювання". Влада передумала через можливе підняття податків та побоювання Генштабу.