Літня спека не відпускає: на скільки жарко буде в останній день червня, прогноз погоди

Читать на русском
Автор
Погода влітку
Погода влітку. Фото Колаж "Телеграф"

Опадів та сильного вітру не очікуйте

Україну вже кілька днів поспіль не відпускає літня спека, не виключенням стане й неділя, 30 червня. Адже середньодобова температура вдень коливатиметься у межах 35-36°С.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, в останній день червня опади не прогнозуються.

На сході України повітря вночі охолоне до +18°С, а вдень нагріється до +33°С. Протягом доби збережеться незначна мінлива хмарність з проясненнями. Опади синоптики не прогнозують.

Західні області України також потерпатимуть від спеки, адже вдень сонце пригріє аж до +33°С. Вночі буде прохолодніше — до +17°С. Опади не прогнозуються, небо буде ясне з мінливою хмарністю. На високогір'ї Карпат вночі +10-15°С, вдень +22-27°С.

Північні регіони вдень накриє спека до +33°С, вночі повітря охолоне до +18°С. Небо протягом дня буде подекуди затягнуте хмарами, але здебільшого прогнозують ясну погоду протягом неділі.

На півночі країни вночі позначка термометра сягне +18°С, а вдень до +33°С. Опади синоптики не обіцяють, небо буде ясним з помірною хмарністю.

Центральні регіони теж очікує спека до +33 °С вдень. Протягом 30 червня пориви вітру становитимуть 3-8 м/с.

Синоптики попереджають, що на сонці без затінку температура може бути у рази вища, тому вдень треба бути обачними. Також потягом доби 30 червня у більшості регіонах України прогнозують надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше "Телеграф" писав, що нещодавно Львівщину накрив "погодний апокаліпсис". Вітер повалив дерева, а з неба сипався град.