По одній з областей спека вдарить сильніше всього: де буде 41 градус

Читать на русском
Автор
855
Зниження температури у деяких регіонах чекати не варто Новина оновлена 12 липня 2024, 15:41
Зниження температури у деяких регіонах чекати не варто. Фото Колаж "Телеграфу"

Про похолодання поки годі й мріяти

Аномальна спека в Україні продовжується. Поки в Києві зафіксували три температурні рекорди, в одній з областей найближчими днями очікується до 40-41 градусів тепла.

Йдеться про Миколаїв та область на півдні України. Як повідомляє Укргідрометцентр, 13 липня 2024 року в регіоні буде до 39 градусів тепла.

Відмітка у +40°C буде пройдена у неділю, 14 липня. Вдень нижче 38 градусів температура не опуститься. Вночі стовпчики термометрів покажуть +22…24°C.

Погода у Миколаєві 14 липня
У неділю в Миколаєві буде дуже спекотно

Спека збережеться й 15 липня. Вдень температура буде до +38…40°C, вночі до +24°C.

Погода у Миколаєві 15 липня
Спека збережеться на початку робочого тижня

Прогноз погоди у Миколаєві на 16 липня розходиться в Укргідрометцентру та синоптиків сайту Sinoptik. За даними Укргідрометцентру, у вівторок буде до +39°C. Sinoptik прогнозує до +41 градуса у Миколаєві та області.

Прогноз погоди у Миколаєві 16 липня
У вівторок спека ще більше посилиться

Зазначимо, що у Миколаєві та області буде суха погода без опадів. У інших регіонах України також буде тепло. Проте на заході пройдуть дощі, місцями мокра погода буде й у центрі.

"Телеграф" раніше писав, чому синоптики говорять про одну температуру, а по факту вона суттєво вища. Річ у тому, що її по-різному виміряють. Через це можлива велика похибка у прогнозі температури. Як повідомив відомий синоптик Ігор Кібальчич, фактична температура може перевищувати 50-60°C.