Медузи замість туристів: сумна реальність спіткала мис Тарханкут в окупованому Криму (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Море тимчасово змінило колір Новина оновлена 16 липня 2024, 14:00
Море тимчасово змінило колір. Фото Колаж "Телеграфу"

Навряд знайдеться сміливець, який захоче пірнути у воду

Колись популярні курорти в російській окупації стали безлюдними та подекуди моторошними. Наприклад, мис Тарханкут у Криму, який колись славився найчистішою водою, тепер потерпає від медуз.

До російської окупації у 2014 році на цьому курорті часто відпочивали шанувальники "диких пляжів" та екстремали, а дайвери мали за честь покорити глибини Тарханкуту. "Телеграф" дізнався, як зараз виглядає цей курорт.

Фото та відео нашестя медуз публікують у соцмережах. Очевидці кажуть, що купатись у воді просто неможливо. Морських тварин дуже багато, і вони розміщені вкрай щільно.

У соцмережах є фото та відео, на яких видно мис Тарханкуту у Криму з висоти. Через велику кількість медуз вода ніби змінила колір, ставши яскраво-блакитною.

Мис Тарханкут в окупації
Мис Тарханкут в окупації заполонили медузи
Мис Тарханкут заполонили медузи, фото згори
Мис Тарханкут, медузи
Фото медуз у морі, мис Тарханкут

Для довідки: мис Тарханкут знаходиться на Тарханкутському півострові на заході півострова Крим. Там дуже прозора вода, бо поруч немає промисловості та портів. Поблизу мису є стародавній маяк з вапняку висотою 42 метри.

Мис Тарханкут на карті
Мис Тарханкут знаходиться на заході півострову Крим

Раніше "Телеграф" писав, що нашестя медуз зафіксували у декількох окупованих курортах. Їх помітили на пустих пляжах Маріуполя Донецької області. У розпал сезону людей майже немає.

Багато медуз у морі поблизу Бердянська в Запорізькій області. На опублікованих фото видно "кашу" з морських тварин. Їх викинуло хвилею на берег, але ніхто не прибрав на пляжі.