"На честь Великої Українки": з Іриною Фаріон випустили марку, оновлено (фото)

Читать на русском
Автор
876
"На честь Великої Українки": з Іриною Фаріон випустили марку, оновлено (фото) Новина оновлена 27 липня 2024, 21:44

У погашенні марки взяла участь родина мовознавиці

На дев’ятий день після вбивства відомої мовознавиці та філологині Ірини Фаріон, в Україні випустили марку на її честь. Урочисте погашення відбулося у суботу, 27 липня.

Про це повідомив свободівець Андріян Гутник. Допис зробив у своєму Facebook.

"Укрпошта на 9 день після вбивства Ірини Фаріон випустила марку на честь Великої Українки", — написав він.

UPD: Згодом гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський наголосив, що марка була виготовлена на замовлення близьких загиблої у рамках послуги "Власна марка".

"Саме так родина та близькі Ірини Фаріон замовили в нас таку марку та конверт, а ми її оперативно випустили. Ми демократична країна та компанія. Можна погоджуватись чи не погоджуватися з поглядами тієї, чи іншої людини, але, по-перше, будь-яка смерть – це трагедія, а по-друге – в нас демократична країна, де, на відміну від Росії, немає цензури. Щодо можливості придбати такі марки — права власності на ці марки належать родині Ірини Фаріон. Ми запитаємо в них дозвіл і тоді дамо відповідь на це питання", — сказав він.

Судячи зі світлин, участь у погашенні марки також взяли донька, онуки та зять пані Ірини.

Більшої інформації про захід Андріян Гутник не надав.

До слова, раніше у Львівській міській раді запропонували назвати на честь мовознавиці одну з вулиць міста. Якій саме вулиці можуть надати її ім’я — вирішуватимуть разом з її родиною.

Нагадаємо, 19 липня в Ірину Фаріон стріляли. Лікарі боролися за життя жінки кілька годин, проте її стан був важким. Біологічна смерть настала о 23:20.

У четвер, 25 липня, у Дніпрі затримали юнака, якого підозрюють у замаху та вбивстві мовознавиці. 18-річного хлопця шукали 5 днів. Нині тривають слідчі дії, а підозрюваний знаходиться під вартою.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон обрали запобіжний захід, але захист готуватиме апеляцію.