Конфлікт зі співробітниками ТЦК у Ворохті: в прокуратурі сказали, що загрожує фігурантам

Читать на русском
Автор
1467
Бійка між місцевими мешканцями та ТЦК у Ворохті сталася 4 липня Новина оновлена 01 серпня 2024, 06:58
Бійка між місцевими мешканцями та ТЦК у Ворохті сталася 4 липня. Фото Соцмережі

Окрім побиття, фігуранти справи пошкодили автомобіль, яким користувався потерпілий військовий

Правоохоронні органи повідомили про підозру групі мешканців міста Ворохта на Прикарпатті, які на початку липня брали участь у конфлікті зі співробітниками Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Зокрема, вони скоїли напад на одного з військовослужбовців та побили його.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура. Зазначається, що чотирьом фігурантам справи про напад на військового повідомлено про підозру у вчиненні хуліганських дій щодо військовослужбовця (ч. 2 ст. 296 КК України).

"Під час конфлікту місцеві чоловіки призовного віку завдали військовослужбовцю РТЦК та СП декілька ударів по голові та тілу, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та інші", – сказано у повідомленні.

Окрім побиття, фігуранти справи пошкодили автомобіль, яким користувався потерпілий військовий. В поліції заявили, що у результаті сутички 47-річний співробітник ТЦК отримав легкі тілесні ушкодження та хімічний опік через те, що нападники застосували перцевий балончик.

Нагадаємо, що в Чернівцях нещодавно відбувався конфлікт між військовозобов'язаним та ТЦК. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець засудив неправомірні дії патрульних та ТЦК.

Також "Телеграф" розповідав про те, що у Львові чоловіка ТЦК заштовхало в автобус. Пізніше він показав синці на своїх ногах, а ТЦК спробували виправдатися.