"Знущання над Кобзарем": пам’ятник Леніну перетворили на монумент Шевченку (фото вражають)

Читать на русском
Автор
2788
"Знущання над Кобзарем": пам’ятник Леніну перетворили на монумент Шевченку (фото вражають) Новина оновлена 02 серпня 2024, 23:11

Трансформацію здійснив місцевий художник

Доволі креативне рішення знайшли мешканці села Котлярка на Житомирщині для виконання закону про декомунізацію. Замість знесення пам'ятника Леніну, громада вирішила трансформувати його у монумент Тарасу Шевченку.

Про це повідомляє "Суспільне". Зазначають, що трансформацію здійснив місцевий художник, який вніс певні корективи.

"Володимир Герасимчук змінив підборіддя, замінив кепку на "Кобзар", а піджак перетворив на пальто", — йдеться у новині.

Пам’ятник переробили ще у 2017 році. Як зазначають у громаді, повалити Леніна, а на його місце встановити новий пам’ятник — у селі не вистачило б грошей. Тому підійшли до виконання закону про декомунізацію доволі творчо.

"Хотілося зробити його так, як я уявляв. Комір я доліплював, "Кобзарик" замість кепки. Оббивав і болгаркою пиляв. Шарф я йому доліпив, щоб трохи його змінити. З піджака я робив пальто. Не вдалося змінити пам’ятнику ноги. Тарас Шевченко носив модні туфлі із загостреними носами. Проте, загострити округлі чоботи Леніна не вдалося. Я пробував, але їх неможливо було зрізати болгаркою", — розказав Володимир Герасимчук.

Після поширення у мережі сюжету "Суспільне" про видозмінений пам’ятник у мережі, традиційно, навала коментарів. Одні вважають, що в громаді вчинили правильно, проте більшість українців категорично не згодні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Україні намагалися продати демонтований памʼятник Леніну. Стартова ціна вражала.