Туристи заявляють про неприємний сюрприз на курорті в Карпатах: доводиться закінчувати відпочинок раніше

Читать на русском
Автор
4960
Ілюстративне зображення Новина оновлена 03 серпня 2024, 21:10
Ілюстративне зображення. Фото Колаж "Телеграф"

Ця проблема нібито спіткає людей майже щороку

Відпочивальники у Буковелі скаржаться на отруєння та захворювання на ротавірусну інфекцію, якою нібито заразились через воду.

У мережі користувачі публікують відео, де показують, що нібито можна побачити на карпатському курорті влітку 2024 року. На кадрах зображені — унітаз, вода мінеральна, сорбуючі ліки та ліжко.

"Ротавірус тепер став хворобою Буковелю. Беріть з собою ліки", — підписав відео один з туристів.

Водночас у коментарях люди додають, що нібито минулого року також відпочивальників спіткав ротавірус. Зазначають, що начебто в Карпатах влітку така ситуація щороку, дехто пише, що навіть передчасно забрав дітей з табору.

Жінка, яка опублікувала відео, радить пити лише покупну в пляшках воду і з нею ж чистити зуби та мити посуд, аби уникнути можливої біди.

Зауважимо, що до однієї з причин, як пишуть у мережі, нібито поширення ротавірусу може належати наближеність територій курорта до приватних осель. Адже в Карпатах переважають села, які не мають централізованої каналізації та більшість стічних вод потрапляє у ґрунти, а потім й у підземні води та родовища.

Стандартними порадами лікарів є не вживати неочищену воду та не куштувати їжу, що приготовану на ній. Особливо це стосується фудкортів. Краще купувати їжу у заводських пакуваннях, а чай та каву робити самостійно з бутельованої води.

Нагадаємо, що українці також скаржаться на те, що придбати квитки на напрямки до Карпат та деякі інші в "Укрзалізниці" майже неможливо. Адже місця у цілих потягах розлітаються за кілька хвилин, проте справа не у підвищеному попиті.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Карпати стали "жіночим курортом" цього літа. Названо найпопулярніші напрямки.