Вторгнення Ізраїлю ось-ось почнеться: армія Лівану відійшла від кордону

Читать на русском
Автор
Вторгнення Ізраїлю ось-ось почнеться: армія Лівану відійшла від кордону Новина оновлена 01 жовтня 2024, 00:07

"Хезболла" готується відбивати атаку

Збройні сили Ізраїлю малими групами перейшли кордон Лівану та розпочали сухопутну операцію проти радикального руху "Хезболла". При цьому ліванська армія вже відійшла з позиції на півдні країни.

Про це повідомляє The Times of Israel. Згідно з інформацією видання, також є інформація про масивну артилерійську підготовку у прикордонних районах.

Зазначається, що ліванські війська відійшли щонайменше на п’ять кілометрів на північ від кордону, а разом із ними відійшли і миротворчі сили ООН. При цьому до місць можливого сухопутного вторгнення вже підтягуються великі підрозділи з інших частин країни.

upd: Проіранські джерела повідомляють, що "Хезболла" не відступає, а "готує пастку" ізраїльським силам. Спікер збройних сил Ізраїлю тим часом закликав не розповсюджувати неперевірену інформацію про пересування військ, але згадав про проведення наземної операції в регіоні.

Тим часом над Бейрутом помічені ізраїльські літаки.

Повномасштабного введення військ Ізраїлю поки що не відбулося, проте повідомлялося, що його війська вже почали діяти у підземних тунелях у прикордонних районах. Мета рейдів полягає у збиранні інформації та ослабленні опору.

Інформацію підтвердили у Держдепартаменті США. Там заявили, що Ізраїль наразі здійснює обмежену діяльність на території Лівану. Тим часом Пентагон розпорядився перекинути кілька тисяч військових на свої бази на Близькому Сході. Також у регіон буде перекинуто додаткові борти американської авіації.

Ймовірно, метою Ізраїлю буде створення 20-кілометрової буферної зони.

Як повідомлялося раніше, Ізраїль провів серію масштабних атак проти "Хезболли" з використанням вибухівки, закладеної у засоби зв’язку. Після цього він провів серію авіаударів по Бейруту та ліквідував ватажка організації Хасана Насраллу.

У США закликали Ізраїль відмовитись від ідеї проведення наземного вторгнення, однак, схоже, що вибір уже було зроблено.