Систему навчання для частини дітей в Україні змінять: що буде нового

Читать на русском
Автор
Учні під час навчального процесу Новина оновлена 06 жовтня 2024, 18:39
Учні під час навчального процесу. Фото www.facebook.com/MReintegration

За кожним учнем із окупованих територій буде закріплено персонального вчителя

В Україні з 2025 року впроваджуватимуться нові правила щодо системи навчання дітей у школах. Це торкнеться школярів із територій, які опинилися під російською окупацією.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Діти із зони бойових дій навчатимуться за індивідуальним планом, разом із персональним учителем. Також учні з тимчасово окупованих територій можуть навчатися у дистанційних класах.

Щотижневий план занять має передбачати:

  • 5 годин – на учня початкової школи;
  • 8 годин – на учня базової школи;
  • 12 годин – на учня старшої школи.

У Мінреінтеграції зробили уточнення щодо дистанційних класів. Там заявили: якщо такі класи почнуть діяти відповідно до нових правил, то діти мають право на продовження навчання у своїх класах. В інших випадках вони можуть перейти на навчання до іншого закладу освіти в межах регіону, де вони знаходяться.

Мінімальна кількість учнів у дистанційних класах з 1 вересня 2025 року становитиме 20 осіб, про що повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що майбутня реформа фінансування вищої освіти має на меті реально реагувати на вимоги ринку праці.