Українки блискуче виступили на Australian Open: скільки заробили Світоліна, Ястремська та інші

Читать на русском
Автор
992
Еліна Світоліна
Еліна Світоліна. Фото instagram.com/elisvitolina

Загальний призовий фонд турніру Grand Slam становив близько $57 млн

Українські тенісистки блискуче виступили на Турнірі Великого Шлему Відкритий чемпіонат Австралії-2024, що не могло не позначитися на призових. В основному раунді Australian Open зіграли 7 представниць України, що є національним рекордом.

Найбільше серед українок у Мельбурні заробила Даяна Ястремська, яка дісталася півфіналу. Про це повідомляє "Телеграф".

Півфіналістка Australian Open-2024 Ястремська зуміла виграти близько 650 тисяч доларів. Марта Костюк як чвертьфіналістка ТВШ заробила $394,5 тис. Еліна Світоліна, яка завершила свої виступи в Мельбурні через травму спини, отримає близько $250 тис. Леся Цуренко, яка зупинилася в 3-му раунді, отримає на свій банківський рахунок близько $167 тис.

Ангеліна Калініна, Юлія Стародубцева та Дар’я Снігур не зуміли подолати перший раунд Відкритого чемпіонату Австралії, заробивши $78,9 тис.

Найкращий результат у Мельбурні показала українка Людмила Кіченок, яка разом з Оленою Остапенко дійшла до фіналу Australian Open-2024 у парному розряді. Українка та латвійка отримають на двох $263 тис. Загальний призовий фонд ТВШ в Австралії 2024 року становив 86.5 мільйонів австралійських доларів (близько $57 млн). Призові у чоловіків та жінок – однакові.

Зазначимо, українські тенісистки активно допомагають українській армії. Спортсменки займаються волонтерською діяльністю, а деякі навіть мають власні благодійні фонди.

Нагадаємо, переможницею Australian Open-2024 в одиночному розряді стала спортсменка без прапора, а у чоловіків турнір завершився гучною сенсацією.