Як замінити колесо в автомобілі власноруч: ефективні поради для водіїв

Читать на русском
Автор
Заміна колеса в автомобілі - як це зробити
Заміна колеса в автомобілі - як це зробити. Фото avto.informator.ua

Здавалося б, що це не так вже й складно, проте багато хто стикається з певними проблемами

Багато хто стикався з тим, що в тих чи інших умовах треба замінити колесо на автомобілі. Це може бути планово або тоді, коли цього взагалі не чекаєш. Як би там не було, але вміти робити це вкрай необхідно.

Так, для багатьох водіїв власноруч змінити колесо в машині — справа декількох хвилин. Утім, для деяких це все ще є певною проблемою. Тому, "Телеграф" підготував для вас перелік ефективних порад, як це зробити та разом із цим не вляпатися в халепу.

Частенько буває таке, що водій кудись поспішає і від цього страждає правильність його дій. Він, зрештою, може й поставив те колесо, але під час поїздки воно відвалилося чи ще щось. Тому, перше, що треба запам'ятати — нікуди не поспішайте та все робіть із холодною головою. Краще ви витратите додаткові 10-15 хвилин, ніж потім із вами щось станеться під час руху.

Другим важливим моментом є те, що треба знайти рівню поверхну задля заміни колеса. В іншому випадку, домкрат просто може злетіти і ви не зможете поставити колесо. Окрім того, що поверхня повинна бути рівною, вона до того ж ще повинна бути твердою. Якщо навколо м'яко, то підкладіть під домкрат звичайну дощечку. Бажано, аби щось подібне було у вас в багажнику.

Загалом, перед виїздом перевірте, чи якісно укомплектовано авто та чи є там запасне колесо, балонний ключ та, власне, домкрат. Коли ви лізете під авто, ніколи не бійтеся перестраховуватися: затягніть ручник та підкладіть під колеса камінець.

Коли настав процес зміни колеса, балонним ключем трохи розкручуєте кожен болт на колесі та вже потім підіймаєте на домкрат. В разі дотримання всіх цих правил, у вас та у вашого автомобіля буде довге та спокійне життя.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зекономити заряд та не вбити батрею на електромобілі. Ці поради знадобляться задля керування електрокаром взимку.