Suzuki оголосила про початок виробництва летючого автомобіля: на що він здатен (фото)

Читать на русском
Автор
Suzuki оголосила про початок виробництва летючого автомобіля: на що він здатен (фото) Новина оновлена 08 березня 2024, 13:42

Він вироблятиметься спільно з іншою корпорацією

Компанії Suzuki Motor Corporation і SkyDrive Inc. розпочали спільне виробництво летючого автомобіля SKYDRIVE (SD-05). Зазначається, що договір про виробниче співробітництво компанії уклали у жовтні 2023 року й відтоді працювали у цьому напрямі.

Про початок виробництва цього транспортного засобу йдеться на офіційному сайті Suzuki. Так, цей летючий автомобіль планують зокрема задіяти на заході Expo-2025, який відбудеться наступного року у Осаці (Японія).

Крім виставки Expo-2025, компанії мають намір отримати відповідні дозволи, які дозволять купувати літаючі автомобілі приватним особам. Також SD-05 плануються використовувати як таксі або як вантажний транспортний засіб, наприклад, для швидкої доставки медичного обладнання.

Летючий автомобіль Suzuki

SkyDrive SD-05 — компактний літальний апарат вертикального зльоту-посадки (eVTOL). Дальність польоту без підзарядки — близько 10 км. Максимальна крейсерська швидкість — 100 км/год.

Щодо обсягів виробництва, то на рік таких летючих автомобілів планується виробляти 100. Він може вміщувати трьох осіб, враховуючи пілота.

Раніше "Телеграф" розповідав про створення розкішного автобудинку за 500 тисяч доларів. Цей екземпляр має потужність у 450 кінських сил та 6-ступеневу автоматичну коробку передач.