Чому авто глохне на ходу: 5 розповсюджених причин

Читать на русском
Автор
Авто глохне на ходу
Авто глохне на ходу. Фото Фото з мережі

Це справжній головний біль для автомобіліста

Багато автомобілістів хоч раз переживали цей жах, коли машина раптово глохне на ходу. Це може статися через цілу низку причин.

Розберемо найпоширеніші з них, адже раптова зупинка авто на дорозі є неабиякою небезпекою. Причому не лише для водія та його пасажирів, але і для інших учасників дорожнього руху.

5 основних причин, чому авто може заглухнути на ходу

По-перше, не виключено, що проблема криється в несправному генераторі. Цей компонент відповідає за підзарядку акумулятора під час роботи двигуна. Якщо генератор зношений чи пошкоджений, акумулятор може розрядитися, що призведе до глушіння мотора.

Ще одна вірогідна причина — зношені ремені. Вони відіграють ключову роль у передачі крутного моменту від колінчастого валу до інших агрегатів. Якщо ремені розтягнулися чи потріскалися, рано чи пізно двигун втратить потужність і заглухне.

Не можна оминути увагою й забиті повітряні фільтри. Вони перешкоджають надходженню достатньої кількості кисню до циліндрів, через що паливо згорає неефективно. Це, своєю чергою, знижує потужність та може спричинити раптове глушіння двигуна.

Засмічені паливні форсунки також можуть бути однією з причин. Їхнє завдання — розпилювати пальне у циліндрах для ефективного згоряння. Якщо форсунки забруднені, пальне розпилюється нерівномірно, що зрештою призводить до збоїв у роботі мотора.

Нарешті, однією з найпростіших, але причин, які часто ігноруються, є погані свічки запалювання. Вони відповідають за займання паливно-повітряної суміші в циліндрах. Якщо свічки зносилися, це може спричинити перебої в роботі двигуна та навіть його глушіння.

Звісно, не можна відкидати й елементарні чинники, як-от низький рівень моторної оливи. Недостатня кількість змащувальної рідини може спричинити перегрів та швидке зношення деталей, що, безперечно, негативно позначиться на роботі двигуна.

Тож перш ніж вирушати в дорогу, огляньте свого залізного коня й перевірте ці компоненти. Адже запобігти проблемі значно простіше, ніж її виправляти!

Раніше також ми писали, чому не можна в авто залишати пляшку з водою. Через це може статися пожежа.