Підводні камені у купівлі вживаних авто, про які ніхто не говорить

Читать на русском
Автор
Купівля вживаного авто вимагає уваги
Купівля вживаного авто вимагає уваги. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Є нюанси, які потрібно знати

Мрієте про власне авто, але бюджет обмежений? Багато хто обирає вживані машини, сподіваючись заощадити. Однак чи справді це вигідно?

Придбання автомобіля з пробігом приховує чимало ризиків, про які рідко говорять. Розглянемо основні підводні камені, які чекають на покупців вживаних авто. Про це пише Theintelligentdriver.

Скорочений термін експлуатації

Новенький автомобіль прослужить довше, ніж той, що вже побував у використанні. Це очевидно, адже вживана машина має пробіг, її підвіска зазнала впливу дорожніх нерівностей, а деталі вже зношені. Крім того, нові авто часто виготовляють із сучасніших та якісніших матеріалів. При купівлі вживаного транспорту важко передбачити, скільки ще він прослужить, адже невідомо, як попередній власник доглядав за ним.

Незручності під час купівлі

Процес придбання вживаного авто може перетворитися на справжній квест. Потрібно знайти продавця, домовитися про зустріч, вести переговори щодо ціни. Існує ризик, що продавець в останню мить відмовиться від угоди або обере іншого покупця.

Приховані технічні проблеми

Купуючи вживане авто, ви ризикуєте отримати "кота в мішку". Часто неможливо дізнатися повну історію машини: як її обслуговували, чи була вона в аварії, які ремонти проводили. Продавець може приховати важливу інформацію, а сервісна книжка бути неповною. Існує ймовірність, що через кілька місяців експлуатації виявляться серйозні проблеми, які потребуватимуть дорогого ремонту.

Обмежені можливості тест-драйву

При купівлі нового авто ви можете легко організувати тест-драйв у дилерському центрі. З вживаними машинами ситуація складніша. Якщо ви знайшли цікавий варіант в іншому місті, доведеться їхати туди лише заради перевірки. До того ж не всі продавці погоджуються на тест-драйв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як купити б/в автомобіль і не прогадати. Є 5 кращих порад, які збережуть нерви.