Прокуратура взялася за нардепа від "Слуги народу" через його декларацію про доходи: що в ній знайшли

Читать на русском
Автор
2714
Олександр Маріковський Новина оновлена 31 січня 2024, 21:29
Олександр Маріковський

Нардеп вніс недостовірні дані на 24,6 мільйона гривень

Народному депутату від "Слуги народу" вручили підозру у справі про внесення до декларації свідомо неправдивої інформації. Наразі йому може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Згідно з інформацією джерел видання Liga, йдеться про Олександра Маріковського. Його підозрюють в умисному внесенні суб’єктом декларування свідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої виконання функцій держави чи місцевого самоврядування.

Згідно з інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), у 2020 році нардеп задекларував електронний гаманець з криптовалютою на 24,6 мільйона гривень, якою він нібито володів ще з 2019 року.

Втім, слідчі встановили, що цей гаманець ніколи йому не належав, а всі транзакції з криптовалютою здійснювалися громадянами іншої країни, які не мають жодного стосунку до нардепа.

"Викриття та розслідування зазначеного злочину відбувалося за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ при співпраці з компетентними органами США в рамках міжнародної правової допомоги", — йдеться у повідомленні.

Максимальний термін покарання для політика може становити два роки ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в українців зросли вимоги щодо боротьби з корупцією.